ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی مدیریت زندگی تلفیق شده با آموزش اختصاصی سازی حافظه بر افسردگی در زنان مطلقه
تعداد صفحات 10
نویسنده علیرضا تقوایی - حمیدطاهر نشاط دوست - اصغر آقایی جوشقانی - الهام فروزنده
مشخصات نشریه  تحقیقات علوم رفتاری (مصوب وزارت بهداشت) شماره 1 پیاپی 56
تاریخ انتشار بهار - 1399
محدوده صفحات 159-150
کلید واژه افسردگی  زنان مطلقه  افسردگی زنان  کمیته امداد امام خمینی (ره)  یادآوری خاص  مددجویان کمیته امداد  زنان تحت پوشش بهزیستی  درمان مبتنی بر آموزش یادآوری خاص  نایین (شهرستان)  مدیریت زندگی  آموزش اختصاصی‌سازی حافظه  
چکیده زمینه و هدف: مقاله‌ی حاضر با هدف اثربخشی مدیریت زندگی تلفیق‌شده با آموزش اختصاصی سازی حافظه (MEST) بر افسردگی در زنان مطلقه انجام شد.
مواد و روش‌ها: روش مداخله پس از طی مراحل خاص با ارزیابی کیفی، مورد استفاده محقق قرار گرفت تا بتواند در بهبود کیفیت زندگی و سلامتی گروه هدف، خصوصاً در کاهش افسردگی، مؤثر واقع شود. در بخش کمی، پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با انجام پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری بود. جامعه‌ی آماری، زنان مطلقه‌ی شهرستان نائین بودند؛ بنابراین ۳۰ زن تحت پوشش کمیته‌ی امداد امام (ره) و بهزیستی شهرستان نائین به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و به شیوه تصادفی در دو گروه جایگزین شدند. جمع‌آوری اطلاعات در بخش کیفی بر اساس مطالعه‌ی مقالات، متون مربوط، مصاحبه بود که تحت نظر اساتید گروه روانشناسی، جهت تدوین بسته‌ی آموزشی درمانی و تلفیق آن با آموزش اختصاصی سازی حافظه مورد استفاده قرار گرفت. ابزار پژوهش در بخش کمی پرسشنامه‌ی افسردگی بک بود. روش مداخله‌ی آموزشی درمانی در گروه آزمایشی مبتنی بر ۱۱ جلسه بود. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه­ گیری مکرر انجام شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد مداخله­ مدیریت زندگی تلفیق‌شده با آموزش اختصاصی سازی حافظه بر افسردگی اثربخش بود (۰۵/۰ > p).
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته­ های به‌دست‌آمده می­ توان گفت روش مداخله­ مدیریت زندگی تلفیق‌شده با آموزش اختصاصی سازی حافظه می­ تواند با ایجاد سبک زندگی جدید و تغییر در نظام شناختی رفتاری، تفکرات و الگوهای رفتاری آزمودنی­ ها را نسبت به زندگی گذشته تغییر داده و با بینشی مثبت و امیدوارانه از شرایط حال و آینده­ زندگی خود باعث کاهش افسردگی زنان مطلقه شده است.

کد مقاله 39894
تعداد بازدید 148

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397