• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی درمان شناختی رفتاری و درمان متمرکز بر شفقت بر احساس تنهایی زنان در شرف طلاق
تعداد صفحات 8
نویسنده مژده سعیدی - جواد خلعتبری - شهره قربان شیرودی - شهنام ابوالقاسمی
مشخصات نشریه  مطالعات ناتواني
تاریخ انتشار 1399
کلید واژه احساس تنهایی  طلاق  رویکرد شناختی رفتاری  تنکابن (شهرستان)  زنان در آستانه طلاق  درمان متمرکز بر شفقت (CFT)  تنهایی زنان  
چکیده زمینه و هدف: تنهایی از نگرانی‌های عمدهٔ روانی‌ اجتماعی در زنان به‌ویژه کسانی است که در شرف طلاق و برهم‌خوردن بنیان خانواده قرار دارند. درمان شناختی‌رفتاری و درمان متمرکز بر شفقت از جمله رویکردهایی هستند که می‌توانند در این زمینه به افراد کمک کنند؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان شناختی‌رفتاری و درمان متمرکز بر شفقت بر احساس تنهایی زنان در شرف طلاق انجام شد.
روش‌بررسی: روش پژوهش حاضر از نوع مداخله‌ای و پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه کنترل بود‌. جامعهٔ آماری این پژوهش شامل تمامی زنان در شرف طلاق مراجعه‌کننده به اورژانس اجتماعی شهرستان تنکابن بودند که از این جامعه ۴۵ نفر به‌صورت تصادفی انتخاب شده و به گروه آزمایشی و کنترل تقسیم شدند. دو گروه آزمایشی طی هشت جلسهٔ ۶۰ دقیقه‌ای تحت درمان شناختی‌رفتاری و درمان متمرکز بر شفقت قرار گرفتند و گروه کنترل درمانی دریافت نکرد. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامهٔ احساس تنهایی (UCLA) استفاده شد. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها، آزمون آماری تحلیل کوواریانس تک‌متغیری (ANCOVA) به‌کار رفت.
یافته‌ها: تحلیل داده‌ها نشان داد که درمان شناختی‌رفتاری و درمان متمرکز بر شفقت به‌طور معناداری بر احساس تنهایی زنان در شرف طلاق اثربخش بوده است (۰٫۰۰۱ > p).
نتیجه‌گیری: درمان شناختی‌رفتاری و درمان متمرکز بر شفقت می‌تواند به‌عنوان روشی مؤثر و کارآمد در کاهش احساس تنهایی زنان در شرف طلاق استفاده شود و به آنان در این زمینه کمک کند.

کد مقاله 39884
تعداد بازدید 145

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397