• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تجربه زیسته فرزندان طلاق در شهر تهران
تعداد صفحات 40
نویسنده محبوبه حامد - محمدسعید ذکایی
مشخصات نشریه  رفاه اجتماعی - دانشگاه علوم بهزيستی و توانبخشی، گروه پژوهشی رفاه اجتماعی - علمی پژوهشی سال 20 پیاپی 76
تاریخ انتشار بهار - 1399
محدوده صفحات 206-167
کلید واژه تجربه زیسته  تهران  خانواده‌های طلاق  طلاق  فرزندان خانواده‌های طلاق  طردشدگی  
چکیده مقدمه: طلاق به‌عنوان یک مسئله اجتماعی پیامدهای اجتماعی، عاطفی، اقتصادی زیادی برای فرزندان به همراه دارد اما تاکنون این مسائل از نظرگاه فرزندان مورد توجه قرار نگرفته است. اگرچه در سایر کشورها نیز تعداد کمی از تحقیقات به آن پرداخته‌اند اما نتایج آنها نشان‌دهنده تجربیاتی بیان‌نشده و شناخته‌نشده از سوی جامعه علمی است و این واقعیت خود منجر به تحمیل فشارهای بیشتر به کودکان شده است. بر این اساس در این پژوهش تلاش شده است اولین گام برای حل مشکلات فرزندان طلاق که همانا شناخت آنهاست، برداشته شود.
روش: این پژوهش به روش گرانددتئوری (نظریه مبنایی) و با مصاحبه عمیق با 24 نفر از فرزندان خانواده‌های طلاق در گروه سنی 13 تا 18 ساکن شهر تهران، در سال 1395 انجام شد.
یافته‌ها: تجربه مشترک فرزندان طلاق در مقوله‌ای با عنوان «معلق‌بودگی رانشی» قابل توصیف و تشریح است که ماحصل نابسامانی در فضای اجتماعی، خانواده بازسازی‌شده و سایر فضاهای زندگی فرد است و علی‌رغم به‌کارگیری استراتژی های انطباقی مختلف توسط کودک، در بسیاری از مواقع قادر به سازگار شدن با شرایط نیست و این امر پیامدهای اجتماعی و روانی زیادی را برای او به همراه دارد.
بحث: هرچقدر محیطی که کودک در آن زندگی می‌کند، طلاق را انگ‌آلودتر بداند، هرچه تغییرات ایجادشده در زندگی کودک بیشتر به‌عنوان استرس‌واره عمل کند و هرچه تاب‌آوری فضای زندگی کودک شکننده‌تر باشد و هرچقدر توانایی کودک در به‌کارگیری استراتژی های کارآمد کمتر باشد، پیامدهایی که از طلاق نصیبش می‌شود، سخت‌تر و آسیب‌زننده‌تر خواهد بود. بر این اساس در کنار تلاش هایی که برای کاهش طلاق در جامعه صورت می‌گیرد پیشنهاد می‌شود به «طلاق کم‌آسیب» نیز توجه شود. برچسب زدایی از طلاق و کودکان طلاق اولین گام برای رسیدن به جامعه‌ای امن برای این گروه از کودکان است.

کد مقاله 39849
تعداد بازدید 137

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397