• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر یک مداخله مبتنی بر اصول واردن بر شدت سوگ مادران با بارداری از دست رفته
تعداد صفحات 13
نویسنده ماه منیر حقیقی - خاطره اولاد بنی آدم - حمیده محدثی - جواد رسولی
مشخصات نشریه  دانشگاه علوم پزشکی کردستان شماره 3 پیاپی 107
تاریخ انتشار مرداد - 1399
محدوده صفحات 43-31
کلید واژه ارومیه (شهرستان)  مشاوره  سوگ  اصول واردن  از دست دادن بارداری  شدت سوگ  سوگ مادران  
چکیده زمینه و هدف: مشاوره سوگ در والدینی که دچار از دست دادن بارداری شده‌اند، می‌تواند به ایجاد احساس حمایت و امنیت در بروز احساسات دردناک و هموار شدن مسیر تکمیل فرآیند سوگ منجر شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر مداخله مبتنی بر اصول واردن بر شدت سوگ مادران با بارداری از دست رفته انجام شد.
مواد و روش ­ها: این کارآزمایی بالینی، در سال 1397 روی 100 مادر که بارداری خود را از دست داده بودند، در شهر ارومیه انجام شد. نمونه ­گیری به‌صورت در دسترس و تقسیم به دو گروه مداخله و کنترل با تخصیص تصادفی به روش بلوکه بندی انجام شد. گروه مداخله 6 جلسه مشاوره فردی بر اساس اصول مشاوره واردن دریافت کردند. برای گروه کنترل مراقب­های معمول اجرا شد. ابزار گردآوری داده ­ها، پرسشنامه سوگ از دست دادن بارداری بود که در دو مرحله به‌صورت پیش آزمون و پس آزمون تکمیل شد. داده‌ها پس از جمع‌آوری با استفاده از نرم‌افزار 22-SPSS و آزمون‌های آماری کای دو، تست دقیق فیشر، تی زوجی، تی مستقل و کوواریانس با سطح معنی‌داری کمتر از 0/05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: میانگین نمرات کل پرسشنامه سوگ از دست دادن بارداری و همه ابعاد آن در هر دو گروه مداخله و کنترل قبل از مداخله تفاوت آماری معنی­ داری نداشت. اما بعد از مداخله، در گروه مداخله به طور معنی­ داری کمتر از گروه کنترل بود و نسبت به نمرات پیش آزمون گروه مداخله نیز کاهش معنی­ داری داشته است.
نتیجه‌گیری: مداخله مبتنی بر اصول واردن در مادران با بارداری از دست رفته زودرس و دیررس موجب کاهش شدت سوگ و بهبودی سریع­تر علائم آن می‌شود و می‌تواند به تسهیل فرآیند سازگاری در این مادران کمک نماید.

کد مقاله 39837
تعداد بازدید 153

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397