• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان شیوع اختلالات قاعدگی و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سال 1397
تعداد صفحات 11
نویسنده روناک شاهویی - بیژن نوری - نازیلا درویشی - خدیجه رضایی - هیوا زندی - شنو بایزیدی - فاطمه خضرنژاد
مشخصات نشریه  دانشگاه علوم پزشکی کردستان شماره 4 پیاپی 108
تاریخ انتشار مهر و آبان - 1399
محدوده صفحات 41-31
کلید واژه قاعدگی  قاعدگی زنان  عوامل مرتبط  دوران قاعدگی  کردستان (استان)  قاعدگی دختران  اختلالات قاعدگی  دانشگاه علوم پزشکی کردستان  
چکیده زمینه و هدف: اختلالات و مشکلات قاعدگی از شایع ترین شکایات زنان می ­باشد که از سیکل­ های به تعویق افتاده تا سیکل­­ های دردناک، اغلب شایع و خوش­ خیم و دارای طیف وسیعی می ­باشند که باعث کاهش کیفیت زندگی این بیماران می­ باشند. هدف از این مطالعه تعیین شیوع اختلالات قاعدگی و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان بود.
مواد و روش­ ها: این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی است و جامعه آماری آن را دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان تشکیل می دهد، نمونه ­گیری از نوع خوشه­ ای بوده و با این روش تعداد 300 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردید، ابزار پژوهش شامل؛ پرسشنامه­ ای متشکل از 10 سوال دموگرافیک و 26 سوال اصلی و چارت مربوط به اندازه گیری میزان خونریزی قاعدگی در یک دوره پریودی بود. تحلیل داده ­ها با نرم افزار آماری STATA نسخه 12 و SPSS نسخه 22 انجام شد و توسط آزمون های تی مستقل، 2χ و Fisher-Test تجزیه و تحلیل گردید.
یافته­ ها: شیوع اختلالات قاعدگی در جمعیت مورد مطالعه 3/15 درصد بوده که بیشترین اختلال دیسمنوره (33/75 درصد) و کمترین­ هایپومنوره ( 33/1 درصد) بود. نتایج مطالعه، رابطه معنی داری بین دیسمنوره و شاخص توده بدنی (0/044 = P) و سن (0/021 = P) نشان داده شد. همچنین رابطه معنی داری بین وضعیت تاهل - ماستالژی (0/015 = P). منوراژی - سن ( 0/026 = P) و هایپرمنوره - سن ( 0/045 = P) وجود داشت.
نتیجه ­گیری: نتایج کلی مطالعه حاضر نشان داد که حداقل یکی از انواع اختلالات قاعدگی در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان به عنوان نمونه ای از جامعه، وجود دارد که این تهدیدی برای زندگی فردی و اجتماعی زنان و دختران می باشد.

کد مقاله 39836
تعداد بازدید 168

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397