• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی رابطه‌ بین مسئولیت پذیری و نیازهای بنیادین گلاسر با ازدواج رضایتمند: نقش میانجی تاب‌آوری
تعداد صفحات 18
نویسنده شهلا خطیبی - محمود گودرزی - یحیی یاراحمدی
مشخصات نشریه  دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سال 62 شماره 6
تاریخ انتشار بهمن و اسفند - 1398
محدوده صفحات 33-16
زبان فارسی
کلید واژه مسئولیت‌پذیری  زنجان (شهرستان)  رضایتمندی از ازدواج  ارضای نیازهای اساسی روانشناختی  پنج نیاز اساسی گلاسر  نیازهای بنیادین  تاب‌آوری  ارضای نیاز  ازدواج رضایتمند  نیازهای بنیادین روانشناختی  
چکیده مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی رابطۀ بین مسئولیت‌پذیری و نیازهای بنیادین گلاسر با ازدواج رضایتمند بر اساس نقش میانجی تاب‌آوری بود.
روش کار: در این پژوهش 254 نفر از زنان سه منطقۀ شهر زنجان از طریق نمونه‌گیری در دسترس به‌عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. پنج نیاز اساسی به‌وسیله پرسشنامه استاندارد نیازهای اساسی گلاسر، مسئولیت‌پذیری به‌وسیله پرسشنامه مسئولیت‌پذیری گاف و تاب‌آوری با استفاده از پرسشنامه تاب‌آوری کانر و دیویدسون سنجیده شد. سپس داده‌های جمع شده با استفاده از روش تحلیل مسیر تجزیه‌وتحلیل و در ادامه مدل تدوین شد.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان دادند که داده ­ها از مدل اولیه، برازش خوبی از مدل نشان دادند به عنوان مثال شاخص برازش CFI و IFI در مدل حاضر برابر با 96/0 بود که چون این میزان بالاتر از معیار 90/0 برای این شاخص ­ها بود نشان دهنده­ برازش خوب مدل بود. همچنین مسیر مستقیم متغیر‌ تاب­ آوری به متغیر ازدواج رضایت­مند معنی ­دار است ( 084/21 T = ،821/0 = β ).
نتیجه‌گیری: ارضای نیازهای بنیادین متغیری است که می­ تواند بیشترین تأثیر را بر رضایتمندی داشته باشد چرا که رضایتمندی ضرورتاً تا حد زیادی بسته به ارضای نیازها در روابط است. از سوی دیگر تاب ­آوری نیز بر رضایت از زندگی مشترک تأثیر دارد؛ یافته ­ای که با مدل پیشنهادی پژوهش نیز همخوان است.

کد مقاله 39806
تعداد بازدید 198

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397