• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی وضعیت خشونت خانگی در زنان مراجعه کننده به مراکز قضایی شهرستان پاوه
تعداد صفحات 27
نویسنده رحمت میرزایی
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهشنامه مددکاری اجتماعی – دانشگاه علامه طباطبایی شماره 2
تاریخ انتشار زمستان - 1393
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 87-61
زبان فارسی
کلید واژه خشونت  خشونت جنسی  خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  خشونت علیه زنان  خشونت فیزیکی  خشونت جسمانی  خشونت جسمی علیه زنان  خشونت شوهر  خشونت جنسی در خانواده  خشونت علیه زنان در ایران  خشونت جنسی علیه زنان  وضعیت خشونت علیه زنان در ایران  خشونت خانوادگی در ایران  پاوه (شهرستان)  خشونت کلامی  زنان خشونت دیده  خشونت روان‌شناختی  خشونت مالی (اقتصادی)  زنان مراجعه کننده به مراکز قضایی  
چکیده خشونت خانوادگی شایع ترین شکل خشونت علیه زنان با بیش‌ترین عوارض اجتماعی، روانی و اقتصادی است. خشونت شوهران مسئله‌ای است که حیات خانواده و جامعه را تهدید می‌کند. این گونه خشونت‌ها در همه کشورها گزارش شده و موضوع اصلی کنفرانس حقوق بشر وین در سال 1997 بود که در آن ابعاد گوناگون خشونت و راهکارهای عملی کاهش آن بیان شد. پس هدف تحقیق حاضر، بررسی وضعیت خشونت خانگی (روانی، جنسی، فیزیکی و مالی) در زنان مراجعه کننده به مراکز قضایی شهر پاوه می‌باشد.
این مطالعه به صورت مقطعی، توصیفی، تحلیلی و بر اساس تحیل داده‌های ثانویه است که اطلاعات آن به صورت گذشته نگر جمع‌آوری شده است. جمعیت نمونه مورد مطالعه‌ این پژوهش شامل 82 نفر (زن) است که در فاصله زمانی فروردین 1389 تا پایان اسفند 1389 به دلیل خشونت به مراجع قضایی (دادگستری) شهر پاوه شکایت کرده و در آنجا پرونده تشکیل داده‌اند.
یافته‌های تحقیق حاکی از بالاترین میزان خشونت در بین زنان سنین 25 تا 28 می‌باشد که به تناسب، سن که بالا می‌رود میزان خشونت کاهش پیدا می‌کند. یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد که 8/65 درصد زنان مورد خشونت قرار گرفته دارای تحصیلات دبیرستان و دیپلم بوده‌اند که بالاترین میزان را در جدول به خود اختصاص داده‌اند. کمترین میزان خشونت هم در بین زنانی است که بی سواد هستند. بر اساس این پژوهش زنان در هر سنی ممکن است مورد خشونت قرار گیرند. نتایج تحقیق حاکی از آن است که بیشترین میزان خشونت از نوع خشونت‌های کلامی–روانی است و خشونت‌های جسمی‌ در رده بعدی قرار دارند و موردی از خشونت جنسی و مالی مشاهده نشد؛ که یکی از علل نبود خشونت جنسی در پرونده‌ها، عدم گزارش آن به مراکز قانونی است زیرا مسئله آبرو و حیثیت زنان در جامعه ما از اهمیت ویژه برخوردار است. همچنین نتایج نشان می‌دهد که 3/68 علت خشونت نامشخص است. اما در موارد بعدی بیشترین علت خشونت به دخالت خانواده بر می‌گردد.

کد مقاله 39359
تعداد بازدید 220

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397