• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی تطبیقی رویکرد سند ۲۰۳۰ و سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش ایران به عدالت آموزشی جنسیتی
تعداد صفحات 28
نویسنده انور یدالهی - محمدحسین زارعی - اسدالله یاوری
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش حقوق عمومی (پژوهش حقوق و سیاست سابق) - دانشگاه علامه طباطبایی - علمی پژوهشی سال 21 پیاپی 65
تاریخ انتشار زمستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 196-169
زبان فارسی
کلید واژه برابری جنسیتی  عدالت جنسیتی  آموزش و پرورش  ایران  عدالت  بررسی تطبیقی  سند تحول بنیادین آموزش و پرورش  عدالت آموزشی  آموزش و پرورش ایران  سند ملی آموزش 2030  
چکیده در قرن اخیر، یکی از مهم­ترین آرمان­های جوامع در بحث آموزش، نیل به عدالت آموزشی می­ باشد. با توسعه­ نقش زنان در فعالیت­های اجتماعی، جنس و جنسیت به چالش­ برانگیزترین زمینه­ عدالت آموزشی بدل شده است. در نظام حقوقی ایران، سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش ایران و در عرصه­ بین­ المللی سند 2030، اسناد شاخص در بحث عدالت آموزشی می‌باشند.
در تحقیق پیش‌رو، گردآوری اطلاعات با استفاده از منابع کتابخانه­ ای و روش توصیفی تحلیلی است و منابع گردآوری شده به روش فیش­برداری دسته­ بندی می­شود. روش تجزیه و تحلیل داده­ ها، روش تحلیلی می­ باشد.
دو سند موضوع تحقیق، دارای نقاط اشتراک و افتراق می­ باشند. نقطه­ اشتراک اسناد مربوط به شأن و منزلت انسان­ هاست. در این خصوص هر دو سند، منزلتی یکسان برای جنس زن و مرد قایل می­ باشند. نقطه­ افتراق اسناد مربوط به معنایی است که هر یک از این اسناد از عدالت و آموزش در نظر دارند. سند 2030 از عدالت معنایی مترادف با برابری برداشت می­ نماید و عدالت جنسیتی را در برابری جنسیتی در امر آموزش تعریف می­کند. سند تحول بنیادین معتقد به توزیع آموزش متناسب با نیازها و نقش­ های هر یک از دو جنس است. ابهام سند بنیادین در تبیین نیازها و نقش­های هر جنس بزرگترین نقطه ضعف این سند به حساب می­ آید.

کد مقاله 39207
تعداد بازدید 189

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397