• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی ارتباط تعارض کار خانواده با کیفیت خواب در پرستاران شاغل در بخش‌های ویژه
تعداد صفحات 11
نویسنده معصومه برخورداری شریف آباد - فهیمه دهقان دهنوی - خدیجه نصیریانی
مشخصات نشریه دوماهنامه پژوهش پرستاری ایران - انجمن علمي پرستاري ايران - علمی پژوهشی شماره 3 پیاپی 66
تاریخ انتشار مرداد و شهریور - 1399
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 96-86
زبان فارسی
کلید واژه تعارض کار خانواده  یزد (شهرستان)  پرستاران  بخش مراقبت ویژه  کیفیت خواب  دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد  
چکیده مقدمه: بررسی مشکلات خواب و تعارض کار خانواده در میان پرستاران به دلیل حجم کاری و کار به صورت شیفتی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. هدف این مطالعه تعیین ارتباط تعارض کار خانواده با کیفیت خواب در پرستاران شاغل در بخش‌های ویژه بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی شهر یزد در سال 97 است.
روش کار: این پژوهش، یک پژوهش توصیفی همبستگی می باشد که در سال 1398 انجام شد. پژوهش بر روی 175 پرستار شاغل در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی شهر یزد که به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، کیفیت خواب و تعارض کار و خانواده بود. داده‌های جمع آوری شده توسط آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: یافته ها نشان داد که نمره کل تعارض (11.11 ± 47.57) بالاتر از حد متوسط می باشد و تعارض کار خانواده از نظر زمان بیشترین میانگین (3.11 ± 9.24) را داشت. همچنین نتایج نشان داد که اکثریت (6/56 % ) پرستاران از نظر کیفیت خواب ضعیف بودند و در ابعاد اختلال خواب (77.1% )، تاخیر در به خواب رفتن (41.1%) و کیفیت ذهنی خواب (58.9%) به طور متوسط مشکل داشتند. همچنین آزمون آماری پیرسون نشان داد که بین میانگین نمره کیفیت خواب و نمره تعارض کار و خانواده پرستاران ارتباط معکوس و معنی داری وجود دارد (02/0- = r ، 000/0 = P ).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که تعارض کار خانواده منجر به کیفیت خواب ضعیف در پرستاران می شود. مدیران بیمارستان باید از این عوامل استرس زا آگاه باشند و با برنامه ریزی صحیح در این زمینه، سلامت پرستاران را ارتقا دهند.

کد مقاله 39193
تعداد بازدید 206

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397