• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تبیین تجارب زوجین از پدیده انحراف جنسی و تأثیر آن بر روابط زوجین: یک مطالعه کیفی
تعداد صفحات 11
نویسنده فائزه سادات طباطبائی - فریبرز باقری
مشخصات نشریه فصلنامه دانشگاه علوم پزشكي البرز سال 9 شماره 4
تاریخ انتشار پائیز - 1399
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 452-442
زبان فارسی
کلید واژه روابط زوجین  تهران  مطالعه کیفی  گراندد تئوری  انحراف جنسی  تجارب زوجین  
چکیده زمینه و هدف: وجود انحرافات جنسی در افراد می­ تواند رابطه زوجی آن‌ها را دچار اختلال کند. هدف این پژوهش، بررسی تجارب زوجین از پدیده انحراف جنسی و تأثیر آن بر روابط زوجین به روش نظریه مبنایی است.
مواد و روش‌ها: جامعه پژوهش حاضر، بیماران با انحراف جنسی بودند. بدین منظور در قالب یک مطالعه کیفی، 6 نفر از افراد مراجعه‌کننده به مرکز مشاوره خانواده سلامت بنیان واقع در شهر تهران با مشکل انحراف جنسی، به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و با استفاده از مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته مورد مطالعه قرار گرفتند. مدت مصاحبه­ ها 60 تا 90 دقیقه به طول انجامید و کلمه به کلمه نوشته شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها هم‌زمان با جمع­آوری آن‌ها به روش تحلیل مقایسه­ ای مداوم استراس و کربین انجام شد.
یافته­ ها: یافته‌های پژوهش حاکی از آن است که عامل‌های فقدان مهارت ارتباطی، خودآگاهی و حل مسأله و هم‌چنین تأثیر رسانه بر سبک زندگی فرد را می‌توان از عوامل زمینه‌ای بروز پدیده انحراف جنسی دانست. هم‌چنین عوامل ناکامی عاطفی و جنسی مانند فقدان توجه و عاطفه از سوی همسر، سرد بودن روابط عاطفی زوجین، بی‌میلی به برقراری رابطه جنسی با همسر و تنوع‌طلبی جنسی و عوامل روان‌شناختی مانند مقابله روانی با هنجارهای اجتماعی، اختلالات روانی و احساس تنهایی و اعتیاد جنسی به عنوان عوامل علی انحرافات جنسی شناسایی شد. پیامدهای انحراف جنسی در زوجین شامل بی‌میلی به برقراری رابطه جنسی با همسر، بی‌پاسخ ماندن انتظارات جنسی همسر، سرد شدن روابط عاطفی و خیانت بود. عامل‌های مقابله‌ای شامل هنجار اعتقادی و مهارت خودآگاهی بود.
نتیجه­ گیری: بر اساس نتایج حاصل و با توجه به عوامل علی و زمینه‌ای پدیده انحرافات جنسی در زوجین، می ­توان با تدوین برنامه­ های آموزشی مانند: آموزش مهارت‌های زندگی به افراد، آن‌ها را از آسیب­ های این معضل رهایی بخشید و از این طریق به استحکام بنیاد خانواده کمک کرد.

کد مقاله 39191
تعداد بازدید 173

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397