• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش واسطه‌ای الگوهای ارتباطی در رابطه بین تمایزیافتگی خود و رضایت جنسی زوجین
تعداد صفحات 16
نویسنده حسین مام صالحی - امید مرادی - مختار عارفی - یحیی یاراحمدی
مشخصات نشریه  روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران (مصوب وزارت بهداشت) شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1399
محدوده صفحات 169-154
کلید واژه روابط زوجین  رضایت جنسی  الگوهای ارتباطی زوجین  تمایزیافتگی  الگوی ارتباطی  تمایزیافتگی خود  بوکان (شهرستان)  رضایت جنسی زوجین  
چکیده اهداف: رضایت فردی زوجین در بیشتر حوزه های زناشویی متاثر از الگوهای ارتباطی آنها می باشد، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش واسطه ای الگوهای ارتباطی در رابطه بین تمایزیافتگی خود و رضایت جنسی زوجین انجام گرفت.
مواد و روش ها: روش پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی است، جامعه آماری پژوهش کلیه زوجین ساکن شهرستان بوکان در سال 1398 بودند. 500 نفر از زوجین به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند و پرسشنامه های تمایزیافتگی خود، الگوهای ارتباطی و رضایت جنسی لارسون، روی آنها اجرا گردید، تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام و آزمون سوبل به کمک نرم افزارهای SPSS-22 و PLS انجام گرفت.
یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که در بررسی معناداری نقش واسطه ای الگوهای ارتباطی در رابطه بین تمایزیافتگی خود و رضایت جنسی مقدار آماره سوبل تست برابر با 663/18 است (P-Value ≤ 0/01). بنابراین می­ توان نتیجه گرفت که متغیر الگوهای ارتباطی در تأثیر بین تمایزیافتگی خود بر رضایت جنسی نقش میانجی مثبت و معنی داری دارد، از سوی دیگر نیز تأثیر تمایزیافتگی خود بر رضایت جنسی هم بصورت مستقل و هم با حضور متغیر میانجی الگوهای ارتباطی مثبت و معنادار می باشد.
نتیجه گیری: بر اساس یافته ها می توان گفت زوج درمانگران می توانند برای بهبود تعارضات جنسی زوجین در مداخلات خود بر بهبود الگوهای ارتباطی زوجین تاکید کنند و از این رویکرد جهت پیشگیری از جدایی و طلاق زوجین و شکست آنها در ازدواج شان استفاده کنند.

کد مقاله 39161
تعداد بازدید 119

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397