• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اعتبار‌سنجی نسخه فارسی پرسش‌نامه رابطه نوه پدربزرگ مادربزرگ
تعداد صفحات 12
نویسنده مونس مدرسی فر - یدالله ابوالفتحی ممتاز - احمد دلبری
مشخصات نشریه فصلنامه سالمند - دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی شماره 1 پیاپی 57
تاریخ انتشار بهار - 1399
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 53-42
زبان فارسی
کلید واژه روایی  پرسشنامه  پایایی  اعتباریابی  جهرم (شهرستان)  مادربزرگ  اعتباریابی پرسشنامه  اعتبارسنجی  پدربزرگ  رابطه نوه‌ها با پدربزرگ مادربزرگ‌ها  
چکیده اهداف: مطالعات نشان می‌دهد که رابطه‌ نوه‌‌ها با پدربزرگ/مادربزرگ‌ها تأثیر متقابلی روی سلامتی و کیفیت زندگی هر دو گروه دارد. در حال حاضر، ابزاری برای ارزیابی این رابطه در ایران وجود ندارد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی روایی و پایایی نسخه‌ فارسی پرسش‌نامه رابطه نوه-پدربزرگ/مادربزرگ انجام شد.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع مقطعی بود و روی ۵۰۵ دانش‌آموز دختر و پسر مقاطع تحصیلی دبستان، متوسطه دوره اول و دوم که به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای تصادفی انتخاب شده بودند، در شهر جهرم در سال ۱۳۹۷ انجام شد. در این پژوهش از پرسش‌نامه‌ دموگرافیکی و پرسش‌نامه رابطه نوه-پدربزرگ/مادربزرگ استفاده شد؛ همچنین از روایی محتوا، روایی صوری، روایی سازه و پایایی درونی و از آزمون‌های آنالیز واریانس، تی مستقل و همبستگی استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها نیز از نرم‌افزار‌های AMOS و SPSS نسخه ۲۳ استفاده شد.
یافته ها: میانگین سنی دانش‌آموزان شرکت‌کننده ۱۲.۸۸ سال با انحراف معیار ۲.۶۷ بود. روایی محتوا به وسیله CVI، ۰.۹۸ به دست آمد. شرکت‌کنندگان سؤالات پژوهش را از لحاظ ساده بودن، واضح بودن و قابل درک بودن تأیید کردند. پایایی درونی از طریق آلفای کرونباخ ۰.۸۹ به دست آمد. آلفای کرونباخ برای بُعد عاطفی نوه‌ها با پدربزرگ/مادربزرگ‌ها ۰.۸۴ و برای بُعد مشارکتی ۰.۸۳ به دست آمد. شاخص‌های مربوط به روایی سازه نشان دادند که پرسش‌نامه از برازش مطلوبی برخوردار است (GFI = ۰/۰۹۶۴ ،CMIN = ۲/۵۰۴ ،AGFI = /۰۹۳۸ ،RMSEA = ۰/۰۵۹).
نتیجه گیری: نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که نسخه‌ فارسی پرسش‌نامه رابطه نوه-پدربزرگ/مادربزرگ از روایی و پایایی مطلوبی برخوردار است. پیشنهاد می‌شود مطالعات بیشتری برای ارزیابی روایی و پایایی پرسش‌نامه رابطه نوه-پدربزرگ/مادربزرگ انجام شود.

کد مقاله 39069
تعداد بازدید 195

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397