• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رابطه ویژگی‌های شخصیتی و میل به طلاق در جانبازان جنگی: نقش میانجی اختلال استرس پس از سانحه
تعداد صفحات 12
نویسنده امین رفیعی پور - سمانه فراهانی - نگار مظلوم حسینی - فائزه اسحاقی مقدم
مشخصات نشریه فصلنامه روان‌شناسی نظامی (مصوب وزارت علوم) پیاپی 40
تاریخ انتشار زمستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 44-33
زبان فارسی
کلید واژه روابط زوجین  شخصیت  مشکلات زناشویی  نارضایتی زناشویی  تهران  گرایش به طلاق  مسئولیت‌پذیری  برون‌گرایی  روان نژندی  جانبازان PTSD  انعطاف‌پذیری  جانبازان  پنج عامل شخصیت  تعارض زناشویی  استرس پس از سانحه  دلپذیر بودن  
چکیده مقدمه: جانبازان به‌ واسطه مواجهه با رویداد جنگ در معرض اختلال استرس پس از سانحه و مشکلات در روابط زوجی قرار دارند. هدف مطالعه حاضر، بررسی نقش میانجی استرس پس از سانحه در رابطه بین ویژگی­ های شخصیتی و میل به طلاق در جانبازان جنگی است.
روش­: این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی است. تعداد 128 جانباز از طریق نمونه­ گیری هدف‌مند از بین مراجعین به دادگاه‌های خانواده و مراکز مشاوره شهر تهران انتخاب شدند. مقیاس خودسنجی تأثیر رویداد، پرسشنامه شخصیتی پنج‌ عاملی و آزمون میل به طلاق به‌ عنوان ابزار جمع‌آوری داده‌ها استفاده شدند. از آزمون آماری همبستگی و تحلیل مسیر برای تحلیل داده‌ها استفاده شد.
نتایج: نتایج پژوهش نشان داد که ویژگی‌های شخصیتی شامل برون‌گرایی، انعطاف‌پذیری، دلپذیر‌ بودن و مسئولیت‌پذیری با میل به طلاق دارای رابطه عکس و روان‌نژندی دارای رابطه مستقیم است. همچنین نشان داده شد که در جانبازان ویژگی‌های شخصیتی از طریق ایجاد اختلال استرس پس از سانحه موجب مشکلات زناشویی و میل به طلاق می‌شود.
بحث: بر اساس نتایج حاصل، در جانبازان با اختلال استرس پس از سانحه می‌توان با اصلاح آسیب­ های شخصیتی و به‌دنبال‌ آن رفع این اختلال، آنها را در کاهش نارضایتی زناشویی کمک کرد.

کد مقاله 38536
تعداد بازدید 144

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397