• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رابطه میان هویت فرهنگی و کیفیت زندگی کاری در زنان سرپرست خانوار (نمونه موردی: شهر سمنان)
تعداد صفحات 28
نویسنده خلیل سید علی پور
مشخصات نشریه دوفصلنامه پژوهش‌هاي انتظامی اجتماعي زنان و خانواده - دانشگاه علوم انتظامي امين شماره 1 پیاپی 14
تاریخ انتشار بهار و تابستان - 1399
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 296-269
زبان فارسی
کلید واژه زنان سرپرست خانوار  هویت فرهنگی  زنان بی‌سرپرست  زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی  بنیاد شهید  کیفیت زندگی کاری  سمنان  هویت فرهنگی زنان  زنان تحت پوشش بهزیستی  سختی شغل  
چکیده زمینه و هدف: هویت فرهنگی یکی از مهم‌ترین شاخص‌های فرهنگی هر جامعه است و نسبت تعهد و تعلق افراد به فرهنگ خود می­تواند میزان کیفیت کاری را تعیین کند و بر آن اثر بگذارد. بُعد فرهنگی هویت ملی نیز از مهم‌ترین اجزای هویت ملی یک جامعه است که سبب توافق فرهنگی می‌شود، زیرا فرهنگ و میراث فرهنگی یک ملت، کلیت زنده و پویای خلاقیت انسانی آن ملت است که به نحوی خودآگاه یا ناخودآگاه آن ملت را تحت تأثیر قرار می‌دهد. کیفیت زندگی کاری درون سازمان از طریق اندازه‌گیری رضایت، غیبت کم و انگیزه بالا در کارکنان برآورده می‌شود. هدف تحقیق شناسایی رابطۀ میان هویت فرهنگی و ابعاد کیفیت زندگی کاری در زنان سرپرست خانوار شهر سمنان است.
روش: تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش انجام تحقیق، توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعۀ آماری تحقیق شامل کلیه زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی و بنیاد شهید سمنان می­ شود. حجم نمونه نیز با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 385 نفر تعیین شد. روش نمونه‌گیری تحقیق، به‌ صورت نمونه‌گیری در دسترس بوده است که با استفاده از ابزار پرسش­نامه استاندارد به گردآوری اطلاعات پرداخته شده است. پژوهش مذکور در مقطع زمانی سال 1397 انجام شده است. از آزمون­های آماری ضریب همبستگی، کولموگروف اسمیرنوف، تحلیل رگرسیون و ANOVA در تجزیه‌ و تحلیل اطلاعات استفاده شده است.
یافته‌ها: بررسی‌ها نشان می‌دهد سختی شغل و کیفیت زندگی کاری پایین و نامطلوب در میان زنان سرپرست خانوار بیشتر از سرپرست خانوار است.
نتیجه‌گیری: این پژوهش با نتایج پژوهش‌های گذشته همسو و هم‌جهت می­ باشد و مطالعات نشان داده است که زنان بی‌سرپرست به‌ ویژه آنانی که فرزند نیز دارند، از شرایط بد اقتصادی اجتماعی و مشکلات مرتبط با سلامتی، استرس زیاد و افسردگی رنج می ­برند و از کیفیت زندگی و سطح سلامت عمومی پایین‌تری برخوردارند. نتیجه این است که بین هویت فرهنگی و کیفیت زندگی کاری رابطه وجود دارد.

کد مقاله 38516
تعداد بازدید 202

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397