ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان ارزشیابی محتوای آموزش پیش از ازدواج سازمان بهزیستی کشور: دیدگاه متخصصان ازدواج و مدرسان
تعداد صفحات 11
نویسنده پگاه گودرزی - شهرام وزیری - سعید اکبری زردخانه
مشخصات نشریه فصلنامه تحقیقات نظام سلامت حکیم (مصوب وزارت بهداشت) شماره 4 پیاپی 87
تاریخ انتشار زمستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 318-308
زبان فارسی
کلید واژه سازمان بهزیستی  محتوای آموزش  پیش از ازدواج  آموزش پيش از ازدواج  برنامه‌های آموزشی  دیدگاه متخصصین  دوره‌های قبل از ازدواج  ارزشیابی محتوا  اصول انتخاب محتوا  انتخاب محتوا  
چکیده مقدمه: انتخاب محتوا در عین‌ حال که یکی از مشکلات مهم تدوین برنامه آموزشی است، یک راه‌حل برای رفع مشکلات و چالش‌های برنامه آموزشی محسوب می‌شود. هدف از پژوهش حاضر، ارزش‌یابی محتوای برنامه‌ی آموزش پیش‌ از ‌ازدواج سازمان بهزیستی به‌ منظور بازبینی و به‌روزرسانی آن است.
روش کار: مطالعه‌ی کاربردی، توصیف پیمایشی و آمیخته‌ی حاضر، روی تعداد 25 متخصص ازدواج و 22 مدرس کشوری برنامه انجام گرفت. شرکت‌کنندگان به روش نمونه‌گیری غیراحتمالی هدف‌مند انتخاب شدند. ابزار پژوهش، مقیاس محقق‌ساخته مبتنی بر اصول انتخاب محتوا با 31 آیتم و طیف نمره‌گذاری چهاردرجه‌ای و چهار پرسش باز پاسخ بود. شاخص روایی محتوا برای تک‌تک و مجموع آیتم‌ها، بالای 79/0 بود.
یافته‌ها: بر اساس نمرات معیار اصلاح، اصول اعتبار و علاقه، سودمندی، قابلیت یادگیری و امکان‌پذیری و اهمیت و در نهایت ساختار دانش به ترتیب دارای اولویت 2، 3، 4 و 5 برای اصلاحات محتوا بودند. هم‌چنین، ضریب توافق گروه متخصصان و مدرسان در مورد مطلوبیت برنامه 68/0 بود. در بخش کیفی، در پی کدگذاری انتخابی پرسش‌های بازپاسخ، تعداد 9، 11، 10 و 8 کد به‌ترتیب برای پرسش‌های بازپاسخ مربوط به حذف مطالب، حفظ مطالب، اضافه‌کردن مطلب و پیش‌نهاد منبع علمی بود.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد برای ارتقا و بهبود کیفیت محتوا بهتر است اصلاحات با تمرکز بر روزآمدی و اعتبار علمی مطالب، تناسب محتوا با شرایط و ویژگی‌های گروه هدف برنامه، تناسب با فضای حاکم بر جامعه و نیز روش تدریس مطالب صورت گیرد. هم‌چنین، با توجه به نمره ضریب توافق می‌توان گفت محتوای موجود از نظر اهمیت در بالاترین سطح و از نظر علاقه در پایین‌ترین سطح از مطلوبیت ارزش‌یابی شد.

کد مقاله 38483
تعداد بازدید 228

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397