• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش الگوهای تعاملی والدین در بروز اختلال وسواسی جبری: مطالعه مروری در پیشینه
تعداد صفحات 16
نویسنده احسان گلی - محمدسعید عبدخدایی - علی مشهدی - ایمان الله بیگدلی
مشخصات نشریه دوماهنامه اصول بهداشت روانی - دانشگاه علوم پزشكی مشهد - علمی پژوهشی سال 22 شماره 1
تاریخ انتشار آذر و دی - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 20-5
زبان انگلیسی
کلید واژه فرزندپروری  الگوی ارتباطی  رابطه والد فرزند  مرور نظام‌مند  اختلال وسواسی جبری  سبک فرزندپروری  سبک‌های ارتباطی والدین  
چکیده مقدمه: همواره از شیوه ‏های تعاملی والدین به عنوان یکی از دلایل اساسی شکل‏ گیری اختلال وسواسی جبری (OCD) یاد شده است. در عین حال الگوهای والدینی مؤثر در بروز OCD به قدر کافی مورد مطالعه قرار نگرفته‌اند. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر مرور سیستماتیک سبک‌های تعامل والدینی مؤثر در بروز OCD بود.
روش کار: جامعه آماری شامل کلیه مقالات نمایه شده در پایگاه ‏های PubMed، Science Direct، PsychNet، Magiran و SID بود که طی سال‏ های 2000 تا 2018 میلادی منتشر شده بودند. مقالات پس از دو مرحله غربال‏گری بر اساس معیار‏های ورود و خروج و به شیوه نمونه‏ گیری هدفمند بررسی شدند که تعداد 16 مقاله به عنوان نمونه نهایی انتخاب شد. شیوه اصلی گردآوری داده ‏ها، بررسی کیفی محتوای مقالات بر مبنای سؤال اصلی پژوهش بود.
یافته ها: پس از مقالات، تعداد 15 مؤلفه استخراج شد که نهایتاً در قالب 5 طبقه مؤثر در بروز OCD شامل انعطاف پذیری والدینی، حمایت والدینی، مراقبت والدینی، کنترل، و سردی رابطه ای دسته‌بندی شدند.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه، شیوه‏ های تعاملی والدین با کودکان نقش اساسی در شکل‌گیری OCD دارد و می‏تواند به عنوان یک پیش‌بین مؤثر در بروز این اختلال به کار رود.

کد مقاله 38457
تعداد بازدید 228

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397