• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی میزان و نوع خشونت خانگی در زنان متقاضی طلاق ارجاعی به پزشکی قانونی
تعداد صفحات 6
نویسنده فاطمه یاری نسب - کامروز امینی
مشخصات نشریه  پزشکی قانونی ایران - سازمان پزشكي قانوني كشور - علمی پژوهشی شماره 1 پیاپی 92
تاریخ انتشار زمستان - 1398
محدوده صفحات 44-39
کلید واژه انواع خشونت  خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  انواع خشونت علیه زنان  خشونت علیه زنان  پزشکی قانونی  زنان متقاضی طلاق  زنان مضروب خشونت روانی  طلاق  بویراحمد (شهرستان)  خشونت روان‌شناختی  میزان خشونت خانگی  
چکیده مقدمه و هدف: یکی از موضوعات مورد توجه در زمینه سلامت روان زنان، اثرات روان شناختی و جامعه شناختی خشونت علیه زنان است. این پژوهش با هدف کلی بررسی میزان و نوع خشونت در زنان متقاضی طلاق ارجاعی به پزشکی قانونی شهرستان بویراحمد صورت گرفت.
روش اجرا: این تحقیق یک مطالعه توصیفی تحلیلی بود که به روش پیمایشی انجام گرفت. جامعه آماری کلیه زنانی است که به مدت 8 ماه از مرداد 96 تا اسفند 96 برای طلاق به پزشکی قانونی شهرستان بویراحمد مراجعه کرده بودند که به صورت تمام شماری مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری پرسشنامه می باشد. اطلاعات جمع آوری و وارد نرم افزار spss19 شده و با استفاده از آمار توصیفی نظیر فراوانی، میانگین، انحراف معیار و ... مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافته ها: در این مطالعه 206 زن به عنوان نمونه مورد بررسی قرار گرفتند. در مجموع میانگین خشونت خانگی (19/3) است. به عبارتی دارای میانگین متوسط می­ باشد. بیشترین میانگین برای متغیر خشونت روانی (84/4) و کمترین میانگین مربوط به خشونت جنسی (72/1) بود. بین تحصیلات، شغل زن و شغل همسر، فساد اخلاقی، شک و خیانت، دخالت اطرافیان، یادگیری خشونت و سالهای ازدواج با ابعاد مختلف خشونت خانگی علیه زنان متقاضی طلاق رابطه معناداری وجود داشت.
نتیجه گیری: خشونت خانگی متوسط است و خشونت روانی در زنان متقاضی طلاق بالا است. تحصیلات و داشتن شغل و استقلال مالی زنان می تواند در کاهش خشونت خانگی موثر باشد.

کد مقاله 38447
تعداد بازدید 132

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397