• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان الگوی آسیب‌های جسمی در موارد کودک آزاری ارجاعی به مراکز پزشکی قانونی استان مازندران در سال‌های 1394 و 1395
تعداد صفحات 0
نویسنده علی عباسی - خدیجه عظیمی - مریم پوربختیار - رحمان عظیمی
مشخصات نشریه فصلنامه پزشکی قانونی ایران - سازمان پزشكي قانوني كشور - علمی پژوهشی شماره 1 پیاپی 92
تاریخ انتشار زمستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
زبان فارسی
کلید واژه کودک آزاری  پزشکی قانونی  جراحت  کودک آزاری جسمانی  مازندران  آسیب‌های جسمانی  صدمه  خسارت بدنی  معاینه قانونی  جراحت جسمی  
چکیده اهداف: با توجه به اهمیت کودک آزاری و پیامدهای جسمی و روانی آن، این مطالعه با هدف بررسی موارد کودک آزاری ارجاعی به مراکز پزشکی قانونی استان مازندران و بررسی چالش های ثبت موارد کودک آزاری در پرونده های پزشکی قانونی انجام شده است.
روش‌ها: این مطالعه نوع مقطعی گذشته نگر شامل تمامی موارد ارجاعی کودک آزاری سال 1394 و 1395 به مراکز پزشکی قانونی استان مازندران است. جهت جمع آوری داده ها از فرم پژوهشگر ساخته شامل سن و جنسیت، مرکز ارجاع دهنده، همراه، ضارب و تاریخ نزاع، نوع جراحت، زمان حدوث، عامل حدوث و عضو آسیب دیده با ضریب پایایی 98% استفاده شد.
یافته‌ها: طی دو سال تعداد 84 مورد کودک آزاری مراجعه نمودند. میانگین سن حدود 8 سال و جنسیت تقریبا برابر بود. اغلب جراحات طی 2 تا 5 روز گذشته و در اثر اصابت جسم سخت ایجاد شده بود. بیشترین آسیب ایجاد شده به ترتیب انواع کبودی ها، انواع خراشیدگی ها و سوختگی بود. بیشترین اعضای درگیر به ترتیب اندام فوقانی، صورت، اندام تحتانی، تنه، و سر و گردن بوده است. بیشترین کبودی ها و تورم در صورت و سر و گردن، بیشترین تعداد خراشیدگی و سوختگی در اندام فوقانی و بیشترین موارد احساس تالم از ناحیه تنه بود.
نتیجه گیری: آسیب های جسمی مشاهده شده در این مطالعه تا حدود زیادی با الگوهای ثابت شده آسیب کودک آزاری همخوانی دارد. با توجه به نقص ثبت اطلاعات ضرورت تنظیم و بکارگیری فرم های استاندارد با استفاده از پروتکل های جهانی به چشم می خورد.

کد مقاله 38446
تعداد بازدید 166

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397