• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان واکاوی راهبردهای زوجین در مواجهه با تعارضات زناشویی: یک نظریه زمینه‌ای
تعداد صفحات 19
نویسنده ذبیح الله کاوه فارسانی - عارفه مهدیه
مشخصات نشریه فصلنامه خانواده پژوهی سال 16 شماره 1 پیاپی 61
تاریخ انتشار بهار - 1399
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 95-77
زبان فارسی
کلید واژه زنان متأهل  مدل بومی  مردان متأهل  تعارض زناشویی  نظریه زمینه‌ای  
چکیده پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل بومی تعارضات زناشویی با استفاده از روش نظریه زمینه ای، از روش های مرسوم در تحقیقات کیفی، انجام شد. داده­ ها از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته با 40 زن و مرد متأهل که با روش نمونه­ گیری هدفمند انتخاب شدند، جمع ­آوری شد. تحلیل داده ها، منطبق با رویکرد نظریه زمینه ای، بر اساس غوطه ور شدن در داده­ ها، مقایسه مداوم و کدگذاری انجام شد.
بر­ اساس یافته­ ها، زمینه­ های موثر بر تعارضات زناشویی شامل: اختلاف­ نظر، نیازهای ارضا نشده، موقعیت استرس­ آور، رفتارهای متضاد، بدقولی، اشتباهات همسر، فضای مجازی، حضور در جمع، ارتباط با خانواده­ های اصلی و شرایط نامساعد اقتصادی می­ باشد. افراد در هر یک از این زمینه ها اقدام به اتخاذ راهبردهایی هم­چون گفت و گو، نیازشناسی، همیاری، علت یابی، عدم تذکرگری، زمان شناسی، درک نیاز ارتباطی، عدم موضع گیری، عدم شرمسار­ کردن و غیره نموده اند.
می توان نتیجه گرفت که هر چند بروز تعارض در روابط زناشویی اجتناب­ ناپذیر است، اما راهبردهای اتخاذ شده توسط زوجین در مواجهه با این زمینه­ های تعارض برانگیز، می­ تواند اثر بحران­ سازی این تعارضات را از بین برده و پیامدهای مثبتی هم­چون افزایش صمیمیت، تکامل شخصیتی، فرصت سازی، جذب احترام و غیره را در برداشته باشد.

کد مقاله 38415
تعداد بازدید 235

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397