• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش عوامل خانوادگی در پیشگیری از ارتکاب جرم در بین جوانان با تأکید بر امنیت اجتماعی
تعداد صفحات 24
نویسنده منصوره دسترنج - محسن دیانت
مشخصات نشریه  پژوهش‌نامه نظم و امنیت انتظامی - سازمان تحقیقات و مطالعات ناجا - علمی پژوهشی سال 13 شماره 2 پیاپی 50
تاریخ انتشار تابستان - 1399
محدوده صفحات 172-149
کلید واژه جرم  امنیت اجتماعی  جوانان  بندرعباس (شهرستان)  عوامل خانوادگی  خانواده  پیشگیری از جرم  ارتکاب جرم  
چکیده مقدمه: خانواده به‌ عنوان نهاد اصلی در حوزه پیشگیری از ارتکاب جرم، مسئولیت خطیری عهده‌دار است. ارتکاب جرم می‌تواند تهدیدها و آسیب‌هایی را در ابعاد مختلف امنیتی ایجاد کند. لذا، این پژوهش با هدف بررسی نقش عوامل خانوادگی در پیشگیری از ارتکاب جرم در بین جوانان با تأکید بر امنیت اجتماعی انجام شده است.
روش: جامعه آماری تحقیق شامل جوانان 18 تا 29 سال ساکن شهر بندرعباس می‌باشد که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 350 نفر به‌عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت گردآوری داده‌ها از پرسشنامه طراحی شده توسط محقق استفاده شد. پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ برابر 723/0 است. جهت بررسی فرضیه‌های تحقیق از آزمون‌های T، تحلیل واریانس و رگرسیون چند متغیری استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج به دست آمده از پژوهش نشان داد که رابطه معناداری بین پیشگیری از ارتکاب جرم با تحصیلات، تحصیلات والدین، وضعیت اقتصادی، سن، میزان استفاده از رسانه‌های جمعی، نیاز اجتماعی، امنیت اجتماعی و نگرش دینی وجود دارد. در تحلیل رگرسیون گام به گام، پس از وارد شدن همه متغیرها، در نهایت، شش متغیر نیاز به حمایت، رسانه‌های جمعی، امنیت اجتماعی، نیاز به تعلق، سن، نگرش دینی وارد معادله رگرسیون شد و با توجه به مقدار ضریب تعین (R2)، این متغیرها 5/27 درصد از تغییرهای متغیر وابسته را تبیین کردند.
نتیجه‌گیری: از آنجا که عوامل خانوادگی در تقویت و کنترل جرم نقش دارند، خانواده‌ها باید با مدنظر قرار دادن این موارد و تلاش برای رفع آنها، از دامنه جرائم بکاهند. همچنین، میزان جرایم به شدت تحت تأثیر میزان امنیت در جامعه است؛ لذا هر اندازه در جامعه شرایط امنیت‌یافته‌تری حاکم باشد، میزان موفقیت در پیشگیری از جرم بیشتر می‌شود.

کد مقاله 38400
تعداد بازدید 164

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397