• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی طرحواره درمانی هیجانی در مقایسه با واقعیت درمانی بر انتظارات از ازدواج در دختران مجرد مانده
تعداد صفحات 21
نویسنده نوشین فتح‌اله‌زاده - مریم بهبهانی - جاوید کرمی نژاد - مصطفی محمودی - منصور عبدی
مشخصات نشریه فصلنامه روانشناسی کاربردی (مصوب وزارت علوم) شماره 1 پیاپی 53
تاریخ انتشار بهار - 1399
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 97-77
زبان فارسی
کلید واژه دختران مجرد  تهران  واقعیت درمانی  طرح‌واره درمانی  طرحواره هيجانی  انتظار از ازدواج  انتظارات واقع گرایانه  انتظارات بدبینانه  طرحواره درمانی هیجانی  انتظارات آرمان گرایانه  
چکیده هدف: هدف پژوهش تعیین اثربخشی طرحواره‌ها درمانی هیجانی و مقایسه آن با واقعیت درمانی بر انتظار از ازدواج در دختران مجرد مانده بود.
روش: روش پژوهش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس‌آزمون، پیگیری دو ماهه و جامعه آماری ۵۳ دختر مجرد ۳۵ تا ۴۰ ساله شهر تهران از سه مرکز مشاوره در سال ۱۳۹۷ بود. از بین داوطلبان پس از غربالگری با پرسشنامه انتظار از ازدواج جونز و نلسون (۱۹۹۶)، ۴۵ دختر انتخاب و به صورت تصادفی در گروه آزمایشی ۱ طرحواره‌های هیجانی، گروه آزمایشی ۲ واقعیت درمانی و گروه گواه و در هر گروه ۱۵ دختر جایگزین شد. برای گروه آزمایشی ۱ از بسته درمانی لیهی (۲۰۱۶) به مدت ۸ جلسه ۹۰ دقیقه‌ای و یکبار در هفته و برای گروه آزمایشی ۲ از بسته درمانی دوبا، گراهام، بریتزمن و میناترا (۲۰۰۹) در سه مرحله و در ۶ جلسه‌ ۶۰ دقیقه‌ای یکبار در هفته استفاده و داده‌ها با استفاده از طرح تحلیل واریانس آمیخته تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج در سطح معناداری ۰/۰۵ > P، حاکی از تاثیر مداخله طرحواره هیجانی بر انتظار بدبینانه (۰۳/۱۸ = P)، انتظار آرمان گرایانه (۵۲/۱۹ = F) و انتظار واقع گرایانه از ازدواج (۶/۶ = F) و مداخله واقعیت درمانی بر انتظار بدبینانه (۸۱/۲۵ = F)، انتظار آرمان‌گرایانه (۴۹/۱۶ = F) و انتظار واقع‌گرایانه از ازدواج (۶۵/۵ = F) و پایداری این تاثیر در مرحله پیگیری در هر دو مداخله بود. نتایج نشان داد که میزان اثربخشی دو شیوه درمان تفاوت معناداری با یکدیگر ندارد (۱۱/۰ = P).
نتیجه‌گیری: از آنجا که هر دو مداخله منجر به کاهش نگرش‌ و تصویر آرمان ناکارامد از انتظارات بدبینانه از ازدواج دختران مجرد می شود؛ بنابراین بهترین ابزار کمک کننده جهت شناسایی موقعیت برانگیزاننده طرحواره و شرایط اینجا و اکنون است و زمینه تغییر در فرد و به تبع آن در حوزه ازدواج را فراهم می‌کند.

کد مقاله 38284
تعداد بازدید 178

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397