• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی درمان تحلیل رفتار متقابل بر کیفیت زندگی و عزت نفس زنان مطلقه
تعداد صفحات 11
نویسنده تاجماه دهناشی لاطان - رضا جوهری فرد
مشخصات نشریه دوماهنامه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سال 62 شماره 5.1
تاریخ انتشار بهمن و اسفند - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 680-670
زبان فارسی
کلید واژه عزت نفس زنان  زنان مطلقه  کیفیت زندگی زنان  عزت نفس  کیفیت زندگی  تحلیل ارتباط متقابل  زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره  اهواز (شهرستان)  
چکیده مقدمه: بروز پدیده طلاق، می‌تواند فرایندهای هیجانی، روان‌شناختی و ارتباطی زنان را متاثر سازد. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی درمان تحلیل رفتار متقابل بر کیفیت زندگی و عزت‌نفس زنان مطلقه انجام شد.
روش کار: روش پژوهش حاضر نیمه‌ آزمایشی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه زنان مطلقه مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر اهواز در سال 1396 بود. در این پژوهش تعداد 30 زن مطلقه با روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و با گمارش تصادفی در گروه‌های آزمایش و گواه گمارده شدند (در هر گروه 15 زن). زنان مطلقه حاضر گروه آزمایش به مدت 8 جلسه تحت آموزش درمان تحلیل رفتار متقابل (نوشادی و معتمدی، 1394) قرار گرفتند. در این پژوهش از پرسشنامه‌‌های کیفیت زندگی (سازمان بهداشت جهانی، 1994) و عزت‌نفس (روزنبرگ، 1965) استفاده شد. داده‌های حاصل از پژوهش به شیوه تحلیل کوواریانس چندمتغیری تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: نتایج نشان داد که درمان تحلیل رفتار متقابل بر کیفیت زندگی و عزت‌نفس زنان مطلقه تاثیر معنادار داشته است (001/0 > p).
نتیجه گیری: بر اساس یافته‌های پژوهش حاضر می‌توان چنین نتیجه گرفت که درمان تحلیل رفتار متقابل با تمرکز بر حالات نفسانی خود، شناخت انواع رابطه و سازمان‌دهی زمان خود و برنامه‌ریزی برای آن، می‌تواند به عنوان یک روش کارآمد جهت بهبود کیفیت زندگی و عزت‌نفس زنان مطلقه مورد استفاده گیرد.

کد مقاله 38271
تعداد بازدید 205

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397