• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مؤلفه‌های سلامتی جسم و روح در سیره حضرت زهرا (علیها السلام)
تعداد صفحات 11
نویسنده طاهره سیدناری - زینب رنجبران - محمدحسین قاسم پیوندی
مشخصات نشریه فصلنامه اسلام و سلامت - دانشگاه علوم پزشکی بابل - علمی تخصّصی شماره 1
تاریخ انتشار بهار و تابستان - 1399
محدوده صفحات 17-7
زبان فارسی
کلید واژه زندگی حضرت فاطمه سلام الله علیها  سیره معصومین(ع)  سلامت جسمی  ائمه اطهار علیه السلام  تعالیم حضرت زهرا  آموزه‌های زندگانی حضرت زهرا (س)  سیره  سلامت روانی  سلامت روحی  حضرت‌ فاطمه(سلام الله علیها)  مؤلفه‌ها  سیره حضرت زهرا (س)  
چکیده سابقه و هدف: جسم و روح در وجود آدمی ارتباطی بسیار وثیق با یکدیگر دارند و اختلال و بیماری در هر کدام، بر دیگری تأثیر می­‌گذارد. از منظر اسلام، سلامتی جسم و روح، در رشد و تعالی انسان تأثیر بسزایی دارد. لذا با توجه به اهمیت این موضوع هدف پژوهش حاضر این است که مؤلفه‌های سلامتی جسم و روح در سیرۀ حضرت زهرا (علیها السلام) به‌عنوان الگوی برتر مورد بررسی قرار گیرد.
مواد و روش‌ها: در این پژوهش با روش توصیفی به بررسی روایات مربوط به سیرۀ حضرت زهرا (علیها السلام) در اهمیت سلامت و مؤلفه‌های آن در منابع روایی پرداخته شده است.
یافته‌ها: مؤلفه­‌های معرفی شده برای سلامتی جسمی در سیرۀ حضرت زهرا (علیها السلام) عبارت است از: رعایت آداب خوردن، خواب کافی و مناسب، فعالیت جسمی، رعایت بهداشت شخصی. مؤلفه­‌های سلامتی روانی نیز علم‌آموزی، داشتن شغل و مسئولیت، عبادت کردن، داشتن روحیۀ هنری، توجه به آراستگی، اهمیت دادن به تفریح و استراحت، اهتمام به ازدواج و تشکیل خانواده است.
نتیجه‌گیری: با الگو قرار دادن این مؤلفه‌ها در زندگی فردی و اجتماعی، می­‌توان زندگی سالم و بهتری داشت و داشتن هر دو نوع سلامتی جسمی و روانی، باعث فراهم شدن خانواده‌ای سالم و به دنبال آن جامعه‌ای سالم می‌­شود که در نهایت منجر به پیشرفت مادی و معنوی و رسیدن به حیات طیبه می‌­گردد.

کد مقاله 38251
تعداد بازدید 222

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397