• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی ارتباط نابرابری اجتماعی و اقتصادی با وضعیت سلامت زنان شاغل
تعداد صفحات 9
نویسنده معصومه پورمحسن - وحید خوش روش - مرضیه مسجودی - صدیقه پاک سرشت - سمیرا خیاط
مشخصات نشریه فصلنامه سلامت و بهداشت سال 11 شماره 1 پیاپی 44
تاریخ انتشار بهار - 1399
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 108-100
زبان فارسی
کلید واژه زنان شاغل  سلامت زنان  نابرابری اجتماعی  توانمندسازی زنان  رشت (شهرستان)  وضعیت سلامت  نابرابری اقتصادی  احساس نابرابری اجتماعی  احساس نابرابری  احساس نابرابری اقتصادی  آگاه سازی اجتماعی  
چکیده زمینه و هدف: سلامت زنان یکی از شاخص های مهم توسعه کشورها است. زیرا زنان بیش از مردان در معرض آسیب قرار دارند. سلامت تنها امری زیست شناختی نیست و نابرابری های اجتماعی و اقتصادی نقش مهمی در پیامدهای سلامت دارند. لذا هدف از این تحقیق، بررسی ارتباط نابرابری اجتماعی و اقتصادی با وضعیت سلامت زنان می باشد.
روش کار: این پژوهش از نوع توصیفی مقطعی بود که روی 325 زن شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی شهر رشت که به روش خوشه ای و تصادفی انتخاب شدند، انجام گرفت. برای جمع‫آوری اطلاعات از دو پرسشنامه سنجش سلامت زنان (GHQ) و سنجش نابرابری اجتماعی و اقتصادی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون‫های همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون در نرم افزار SPSS-23 انجام گرفت.
یافته ها: نتایج نشان دادند بین نابرابری اجتماعی و اقتصادی و سلامت زنان ارتباط معنادار آماری وجود داشت (001/0 > p ). قدرت پیش بینی کنندگی نابرابری اجتماعی و اقتصادی برای سلامت زنان از لحاظ آماری معنادار بود (001/0 > p) و 6/12 درصد از سلامت زنان شاغل توسط نابرابری اجتماعی و اقتصادی پیش بینی شد.
نتیجه گیری: نتایج حاکی از ارتباط بین نابرابری اجتماعی و اقتصادی با سلامت زنان شاغل بود. توانمندسازی زنان و آگاه‫ سازی اجتماعی، می‫ تواند به کاهش احساس نابرابری اجتماعی اقتصادی زنان و افزایش سلامت و رفاه جامعه کمک نماید.

کد مقاله 38175
تعداد بازدید 252

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397