ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان عوامل مؤثر بر بزه دیدگی خشونت‌های خانوادگی (مطالعه موردی: مراجعه کنندگان به نهاد‌های اجتماعی ولایت هرات)
تعداد صفحات 12
نویسنده مهدی سیدزاده ثانی - احمد سعید عبداللهی
مشخصات نشریه فصلنامه دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی (مصوب وزارت بهداشت) شماره 4
تاریخ انتشار زمستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 384-373
زبان فارسی
کلید واژه زنان افغانی  همسرآزاری  خشونت جنسی  انواع خشونت  خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  انواع خشونت علیه زنان  خشونت علیه زنان  افغانستان  عوامل خشونت علیه زنان  بزه‌دیدگی زنان  حمایت از زنان  خشونت فیزیکی  خشونت اقتصادی  بزه‌دیدگی  خشونت شوهر  خشونت جنسی در خانواده  خشونت جنسی علیه زنان  عوامل مؤثر بر خشونت خانگی  زنان مضروب خشونت روانی  قربانیان خشونت  زنان خشونت دیده  خشونت روان‌شناختی  علل خشونت  قربانیان زن  علل بزه‌دیدگی  هرات (استان)  
چکیده زمینه و هدف: احتمال مورد خشونت قرار گرفتن یک فرد در خانواده به مراتب بیشتر از بیرون خانواده اسـت. هـدف ایـن تحقیـق بررسی خشونت خانوادگی به ویژه خشونت علیه زنان در بین خانواده­ های استان هرات افغانستان است.
روش کار: این پژوهش بر اساس روش نمونـه ­گیـری در دسترس به تعداد 130 نفر از قربانیان زن مراجعه کننده به مراکز حمایتی این افراد در شهر هرات و بـا اسـتفاده از پرسشنامه محقق ساخته انجام شده است.
نتایج: در بین مراجعان به مراکز حمایتی، خشونت روانی با 42% و خشونت جنسی و فیزیکی هر یک با 29% بیشترین فراوانی را داشته و در رتبه آخر نیز خشونت اقتصادی با 26% قرار می­گیرد. سن 4/65% قربانیان زیر 30 بوده و زنان بالای 40 سال نیز مراجعه­ ای نداشته­ اند. 4/65% در 5 سال نخست ازدواج بوده­ اند و تنها 10%، عمر ازدواج بالای 10 سال داشته­ اند. حدود 60% مراجعان بی سواد بوده­ اند و تنها 8/13% لیسانس داشته­ اند. 3/72% قربانیان خانه­ دار بوده و تنها حدود 21% قربانیان دارای شغل آزاد و یا اداری بوده­ اند. بیش از 2/70% قربانیان نیز در کمترین سطح درآمدی قرار داشته­ اند. حدود 6/76% با رضایت ازدواج کرده­ اند. از سوی دیگر، 5/88% همسران قربانیان زیر 40 سال بوده­ اند. 7/57% بی سواد و 2/29% دیپلمه بوده­ اند. به لحاظ شغل نوعا کارمند نیستند (کارگر 8/13، کشاورز 3/22 و آزاد 8/40) 4/95% ازدواج اولشان بوده و 7/97% تک همسر هستند. 8/83% ایشان نیز معتاد نبود و 6/76% با رضایت ازدواج کرده­ اند.
نتیجه­ گیری: در بین مراجعان بیشترین فراوانی با خشونت روانی بوده است. مراجعه کنندگان نوعا زیر 40 سال و با سابقه ازدواج زیر 5 سال بوده­ اند. تصویر قربانی در این پژوهش، زن جوان بی سوادی است که به لحاظ مالی در مضیقه شدید بوده و دارای همسری جوان و دارای شغل آزاد و با تحصیلات کم است که برای بار نخست ازدواج کرده و جز قربانی همسر دیگری نداشته و اعتیادی هم به مواد مخدر ندارد.

کد مقاله 38104
تعداد بازدید 249

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397