• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مطالعه کیفی آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی مجازی در مادران
تعداد صفحات 24
نویسنده محیا یاریگر روش
مشخصات نشریه فصلنامه جامعه، فرهنگ و رسانه - انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات سال 8 پیاپی 31
تاریخ انتشار تابستان - 1398
درجه علمی علمی - ترویجی
محدوده صفحات 148-125
زبان فارسی
کلید واژه روابط اعضای خانواده  رضایت زناشویی  رفتار کودکان  رفتار فرزندان  مادران  مشکلات رفتاری کودکان  شبکه‌های اجتماعی  رابطه والد فرزند  اختلالات رفتاری  مطالعه کیفی  رابطه مادر کودک  اختلال رفتاری فرزندان  شبکه‌های اجتماعی مجازی  شبکه‌های مجازی  آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی  وابستگی به شبکه‌های اجتماعی مجازی  
چکیده شبکه ­های اجتماعی مجازی علی رغم تسهیلاتی که فراهم کرده ­اند آسیب ­هایی با خود نیز به همراه داشته­ اند. هدف از مطالعه حاضر بررسی آسیب­ های استفاده از شبکه­ های اجتماعی مجازی در میان مادران و اثرات آن بر رضایت زناشویی، ارتباط با فرزندان و تأثیر آن بر مشکلات رفتاری فرزندان آن ها است.
روش پژوهش مطالعه حاضر کیفی و از نوع پدیدارشناسی بوده و نمونه 17 نفر از مادرانی بودند که به استفاده از شبکه ­های اجتماعی مجازی وابستگی داشتند. این افراد با استفاده از نمونه­ گیری هدفمند در دسترس در مراکز عمومی مانند پارک ها برگزیده شدند. در پژوهش نیز از ابزار مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. داده ها با استفاده از کدگذاری نظری تجزیه و تحلیل شدند.
برای تجزیه و تحلیل داده­ ها از کدگذاری نظری شامل کدگذاری باز، محوری و گزینشی استفاده شد. پس از تحلیل داده­ ها 9 مقوله اصلی، 24 مقوله فرعی و 79 مفهوم به دست آمد. وابستگی به شبکه ها، اثر شبکه ها بر رابطه با اعضای خانواده، کیفیت رابطه با اعضای خانواده و مسائل کودکان بخش از مقوله های اصلی به دست آمده می باشد.
نتیجه مطالعه نشان داد که وابستگی به شبکه ­ها مقوله کلیدی در این مطالعه می­ باشد، وابستگی به شبکه ها در مادران باعث کاهش رضایت زناشویی آن­ها شده و این مسأله کیفیت ارتباط با فرزندشان را تحت تأثیر قرار می­ دهد، در پی مخدوش شدن رابطه مادر و فرزند به تدریج مشکلاتی در رفتار کودک نیز نمایان می­ شود. مطالعه آسیب­ های شبکه ها در استفاده هر دو زوج از جمله پیشنهادهای پژوهشی مطالعه حاضر است.

کد مقاله 37960
تعداد بازدید 164

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397