• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر نوسازی اجتماعی بر میزان باروری و ناباروری (مطالعه موردی دانشجویان دانشگاه‎های استان گلستان)
تعداد صفحات 10
نویسنده ابوالقاسم حیدرآبادی - سیف الله فرزانه - مصطفی خسروی
مشخصات نشریه دوماهنامه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سال 62 شماره 4.1
تاریخ انتشار آذر و دی - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 373-364
زبان فارسی
کلید واژه باروری زنان  سطح باروری  دانشجویان متأهل  زنان دانشجو  نوسازی  میزان باروری  باروری  ناباروری  فردگرایی  دانشجویان زن متأهل  گلستان (استان)  تحولات باروری  نوسازی اجتماعی  بی طرفی عاطفی  
چکیده مقدمه: نگاهی به روند تحولات جهان نشان می‎دهد که در سه دهه اخیر، باروری زنان تغییر چشم گیری نشان داده است به طوری که به زعم گیدنز «در میان تغییراتی که این روزها در جریان است، اهمیت هیچ کدام به‎اندازه اتفاقی نیست که در زندگی شخصی افراد شامل روابط جنسی، حیات عاطفی، ازدواج و خانواده در حال وقوع است».
روش کار: پ‍ژوهش حاضر پیمایشی و از نوع همبستگی است که 135 نفر از دانشجویان زن متاهل 50-20 سال به صورت تصادفی و به روش نمونه گیری طبقه بندی به نسبت حجم معین انجام شد. ابزار جمع آوری داده‎ها شامل دو پرسشنامه نوسازی و توسعه اجتماعی (MSDQ) و پرسشنامه میزان تغییرات باروری و ناباروری بود.
نتایج: نشان داد که بین تمامی‎خرده مقیاس‎های متغیر پیش بین با متغیر ملاک رابطه معنادار وجود دارد که مقدار آن متوسط رو به بالا می‎باشد. جهت آن بصورت منفی و غیر مستقیم بود. خرده مقیاس بی‎طرفی عاطفی بیش‎ترین مقدار ضریب همبستگی را در بین تمامی‎خرده مقیاس‎ها دارا بود (61/0-). در تحلیل رگرسیون دو متغیره خرده مقیاس فردگرایی (با مقدار 53/0-) بیش‎ترین میزان تغییرات متغیر ملاک را تبیین کرد.
نتیجه گیری: رابطه بین نوسازی اجتماعی و میزان باروری، ناباروری همان گونه که در این تحقیق نشان داده شده است یک رابطه معکوس می‎باشد؛ یعنی در مناطق محروم استان گلستان و در سطح روستاهای به دور از امکانات این رابطه به خوبی نمایان است. مناطق برخوردار از رفاه و توسعه، نزدیک به مرکز استان و شهرهای بزرگ‎تر شاهد میزان رشد جمعیت کمتری هستند. بنابراین جهت رسیدن به یک سطح باروری مطلوب در جامعه، باید تدابیری جهت اثرگذاری مناسب بر نگرش زنان نسبت به باروری، به ویژه در افراد تحصیل کرده با توجه به فاکتور‎های نوسازی اجتماعی اتخاذ گردد.

کد مقاله 37885
تعداد بازدید 264

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397