• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیش بینی آمادگی به اعتیاد در دانشجویان بر اساس جنسیت، سن، سخت‌رویی تحصیلی و باورهای فراشناختی
تعداد صفحات 10
نویسنده زهرا صابری - نورعلی فرخی - هومن نامور
مشخصات نشریه دوماهنامه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سال 62 شماره 4.1
تاریخ انتشار آذر و دی - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 305-296
زبان فارسی
کلید واژه جنسیت  اعتیاد  دانشجویان دختر  سن  تهران  دانشگاه آزاد اسلامی  دانشجویان پسر  باورهای فراشناختی  آمادگی اعتیاد   سخت‌رویی تحصیلی  
چکیده مقدمه: پ‍ژوهش حاضر با هدف پیش ­بینی آمادگی به اعتیاد بر اساس متغیرهای جنسیت، سن، سخت­ رویی تحصیلی و باورهای فراشناختی در بین گروهی از دانشجویان دانشگاه ­های آزاد شهر تهران انجام شد.
روش کار: روش تحقیق توصیفی همبستگی بود. جامعه­ این پژوهش عبارت بودند از تمامی دانشجویان مشغول به تحصیلی در دانشگاه ­های آزاد اسلامی شهر تهران در سال تحصیلی 97-96 که با روش نمونه­ گیری خوشه­ ای، 361 نفر از این دانشجویان به صورت نمونه­ گیری در دسترس انتخاب شدند. در این مطالعه از پرسشنامه­ های آمادگی به اعتیاد زرگر، پرسشنامه باورهای فراشناخت ولز و هاتون، و پرسشنامه سخت­ رویی تحصیلی بنشیک و لوپز استفاده شد. با استفاده از رگرسیون چندمتغیری سلسه مراتبی، توان پیش­ بینی آمادگی به اعتیاد بر اساس متغیرهای جنسیت، سن، سخت­ رویی تحصیلی و باورهای فراشناختی مورد تحلیل قرار گرفت.
نتایج: نتایج نشان داد که در دانشجویان، ارتباط مثبت و معناداری بین سن و سخت­ رویی تحصیلی وجود داشت. بعلاوه، متغیر سن با باورهای فراشناختی و آمادگی به اعتیاد دارای رابطه منفی و معناداری بود، به طوری­که هر چه میزان سن بالاتر می­رفت، باورهای فراشناختی و احتمال آمادگی به اعتیاد در دانشجویان کمتر می­شد. نتایج رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد که دو متغیر سخت­رویی تحصیلی و باورهای فراشناختی قادر بودند تا به طور معناداری 6 درصد احتمال ابتلا به اعتیاد را پیش­ بینی کنند، در صورتی­که متغیرهای جنسیت و سن از توان پیش بینی کنندگی لازم برخوردار نبودند.
نتیجه گیری: در مقایسه با جنسیت و سن، عوامل شخصیتی و سازه­ های شناختی دانشجویان می­تواند از اهمیت بیشتری در احتمال ابتلای افراد به اعتیاد برخوردار باشد و لازم است که مفهوم پردازی مداخلات درمانی و پیشگیرانه روانی- اجتماعی با تاکید بیشتری بر این­ دسته از عوامل شکل بگیرند.

کد مقاله 37884
تعداد بازدید 211

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397