• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش میانجی‌گری نمایه توده بدنی در پیش بینی عملکرد جنسی بر اساس هویت جنسیتی زنان
تعداد صفحات 8
نویسنده غزاله ترناس - فرحناز مسچی - مهدی شاه نظری - شیدا سوداگر - مانیا اصغرپور
مشخصات نشریه دوماهنامه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سال 62 شماره 5.1
تاریخ انتشار بهمن و اسفند - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 497-490
زبان فارسی
کلید واژه هویت جنسیتی  عملکرد جنسی زنان  شاخص توده بدنی  عملکرد جنسی  کرج (شهرستان)  هویت جنسیتی زنان  
چکیده مقدمه: پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش میانجی‌گری نمایه توده بدنی در پیش‌بینی عملکرد جنسی بر اساس هویت جنسیتی زنان انجام شد.
روش کار: روش تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی (غیرآزمایشی) و طرح پژوهش، همبستگی از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه آماری مورد مطالعه این پژوهش زنان (24- 40 ساله) مراجعه کننده به مراکز سلامت، کرج در سال 1397 بودند. که از بین آنها 500 نفر که ملاک‌‌های ورود به پژوهش را داشتند با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. داده‌های پژوهش از طریق شاخص عملکرد جنسی زنان روزن و همکاران (2000) و پرسشنامه هویت نقش جنسیتی در فرهنگ‌های مختلف شرتزر و همکاران (2008) جمع‌آوری شد. در نهایت، داده‌ها در نرم‌افزارهای SPSS و AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: نتایج نشان داد عملکرد جنسی ارتباط مثبت و مستقیمی با هر یک از متغیرهای هویت جنسیتی زنانه و مردانه وجود دارد نتایج حاصل از مدل نشان داد که ضریب رگرسیون تاثیر پذیری هویت جنسیتی از خصوصیات مردانه و خصوصیات زنانه به ترتیب برابر با 56/0 و 68/0 است (05/0 > P). نمایه توده بدنی بر عملکرد جنسی در زنان نقش مستقیم دارد و ضریب رگرسیون تاثیر پذیری نمایه توده بدنی از قد و وزن به ترتیب برابر با 56/0 و 48/0 است (05/0 > P). در نهایت، نتایج تحقیق نشان داد که نمایه توده بدنی نقش میانجیگری در پیش‌بینی عملکرد جنسی بر اساس خودپنداره جنسی در زنان دارد.
نتیجه گیری: شناخت ذهنی فرد از خود به عنوان هویت جنسیتی زنانه یا مردانه یعنی تصویری که فرد از هویت خودش در ذهن دارد، نقش پیش‌بینی کننده‌ای در عملکرد جنسی در زنان دارد. لازم است تا در مشاوره و روان‌درمان با در نظر گرفتن نمایه توده بدنی زنان، هویت جنسیتی به عنوان عامل مهم برای افزایش عملکرد جنسی زنان مورد توجه قرار گیرد.

کد مقاله 37876
تعداد بازدید 219

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397