• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی رابطه بین تعارض کار و خانواده و تاب‌آوری با خود شفقت ورزی پرستاران
تعداد صفحات 9
نویسنده علیرضا موسوی - جمال الدین الوانی
مشخصات نشریه فصلنامه مديريت پرستاري - سازمان نظام پرستاری جمهوری اسلامی ایران شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 60-52
زبان فارسی
کلید واژه تعارض کار خانواده  پرستاران  بیمارستان‌های خصوصی  شیراز  شبکه عصبی مصنوعی  تاب‌آوری  شفقت خود  
چکیده مقدمه: خود شفقت ورزی، به معنای متأثر شدن از رنج خود و پذیرش آن، تمایل به تسکین رنج خود و رفتار مهربانانه با خود است. در خود شفقت ورزی، به جای فکر کردن در مورد خودتان، باید بدانید که با خود چگونه باشید و چطور با خود رفتار کنید؛ به ویژه هنگام مواجه شدن با سختی ها و شکست ها.
روش کار: این پژوهش به روش توصیفی همبستگی با ماهیت کاربردی در سال 1398 انجام شده است. جامعه آماری شامل پرستاران بیمارستان های خصوصی شیراز و حجم نمونه نیز با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 143 نفر محاسبه شده است. نمونه‌ها با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. در این پژوهش جمعا 18 سؤال پرسشنامه محقق ساخته مطرح شد که 6 سؤال مربوط به متغیر تعارض کار و خانواده، 7 سؤال تاب آوری و 5 سؤال خود شفقت ورزی بود که روایی و پایایی آن تأیید شده است؛ همچنین برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از شبکه‌های عصبی مصنوعی و آزمون اسپیرمن استفاده شده است.
یافته ها: میانگین نمرات ارزیابی پرستاران از متغیر تعارض کار و خانواده 56/4 از 5 با انحراف معیار 1986/1، تاب آوری 38/4 با انحراف معیار 2032/1 و خود شفقت ورزی 73/4 با انحراف معیار 0967/1 می‌باشد که متغیر خود شفقت ورزی بیشترین نمره را به خود اختصاص داده است. طبق آنالیز شبکه عصبی اهمیت وزنی تاثیرگذاری متغیرهای مستقل تعارض کار و خانواده و تاب آوری بر متغیر وابسته خود شفقت ورزی به ترتیب 31% و 69% می باشد.
نتیجه گیری: تعارض کار و خانواده و تاب آوری هردو برخود شفقت ورزی تاثیر مثبتی دارند. افزایش خود شفقت ورزی میتواند تسهیل کننده خوبی در تحمل استرسها، تعارضات و فشارهای روزمره باشد و به عنوان یک عامل مثبت و مؤثر برای افزایش کارایی و بهره وری محسوب شود.

کد مقاله 37862
تعداد بازدید 160

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397