• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی اثربخشی مشاوره گروهی مبتنی بر بخشش بر سازگاری زنان پس از طلاق
تعداد صفحات 11
نویسنده لیلی وفائی - علی‌ اکبر سلیمانیان - علی محمدزاده ابراهیمی
مشخصات نشریه دوماهنامه مديريت ارتقاي سلامت - انجمن علمی پرستاری ایران شماره 2 پیاپی 42
تاریخ انتشار فروردین و اردیبهشت - 1399
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 21-11
زبان فارسی
کلید واژه زنان مطلقه  مشاوره گروهی  بخشش  بخشودگی  سازگاری  مشاوره گروهی زنان  سازگاری با طلاق  طلاق  تربت حیدریه  سازگاری پس از طلاق  سازگاری زنان  
چکیده مقدمه: از آنجا که طلاق روند رو به رشدی را در جامعه ما طی می کند و زنان در این فرآیند آسیب های اجتماعی و روانشناختی بیشتری را متحمل می شوند، بنابراین، بهبود زندگی و سازگاری آنها پس از طلاق ضروری است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی مشاوره گروهی مبتنی بر بخشودگی بر افزایش سازگاری زنان مطلقه بود.
روش کار: روش پژوهش نیمه تجربی و طرح آن از نوع پیش‌آزمون پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری مورد مطالعه کلیه زنان مطلقه مراجعه‌ کننده به مرکز مداخله بحران مرکز بهزیستی شهرستان تربت‌ حیدریه در سال 1395 بودند. نمونه پژوهش 30 نفر با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس از بین متقاضیان واجد شرایط برای شرکت در دوره مشاوره گروهی مبتنی بر بخشودگی انتخاب و به‌صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (در هر گروه 15 نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش در 6 جلسه­ 90 دقیقه­ ای مشاوره گروهی مبتنی بر بخشودگی شرکت کردند و گروه گواه هیچ‌گونه مداخله‌ای را دریافت نکردند. ابزار پژوهش پرسشنامه سازگاری پس از طلاق فیشر (the Fishers divorce adjustment scale) بود. جهت آزمون فرضیه‌های پژوهش از روش تحلیل کوواریانس استفاده شد.
یافته ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که مشاوره گروهی مبتنی بر بخشودگی در افزایش احساس رهایی از رابطه قبلی، کاهش احساس خشم، عبور از مرحله سوگ، افزایش اعتماد اجتماعی، خود ارزشمندی اجتماعی، افزایش ارزش خود و به‌طورکلی سازگاری پس از طلاق، تأثیر معناداری دارد (05/0 > p).
نتیجه گیری: مشاوره گروهی مبتنی بر بخشش سازگاری زنان پس از طلاق را افزایش می دهد. بنابراین، پیشنهاد می‌شود از جلسات مشاوره گروهی مبتنی بر بخشودگی به‌منظور افزایش سازگاری و کاهش مشکلات پس از طلاق استفاده شود.

کد مقاله 37859
تعداد بازدید 188

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397