ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش میانجی‌گری تمایزیافتگی خود در رابطه بین سبک‌های دلبستگی با تعهد زناشویی
تعداد صفحات 10
نویسنده آتنا احسان نیا رمی - حسن حیدری - مهدی زارع بهرام آبادی - حسین داوودی
مشخصات نشریه فصلنامه تحقیقات علوم رفتاری (مصوب وزارت بهداشت) شماره 4
تاریخ انتشار 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 705-696
زبان فارسی
کلید واژه دانشجویان متأهل  تعهد زناشویی  سبک دلبستگی ایمن  سبک‌های دلبستگی  سبک دلبستگی اضطرابی  تمایزیافتگی خود  دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران  
چکیده زمینه و هدف: شناخت و بررسی عوامل مؤثر بر قوام و استحکام ازدواج‌ها و نهاد اجتماعی خانواده می‌تواند گامی مفید در راستای ارتقای سطح فرهنگ جامعه باشد؛ بنابراین هدف مطالعه حاضر بررسی مدل تعهد زناشویی بر اساس سبک‌های دلبستگی با میانجی‌گری تمایزیافتگی خود بود.
مواد و روش‌ها: در یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی، از بین دانشجویان متأهل دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران در سال 1396، با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس تعداد 400 نفر (200 زن و 200 مرد) انتخاب شدند. شرکت‌کنندگان به پرسشنامه‌های سبک‌های دلبستگی بزرگسالان، تمایزیافتگی خود و تعهد زناشویی پاسخ دادند. داده­ ها با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه در دو مرحله در مسیرهای a و b و مسیر c انجام گرفت.
یافته‌ها: نتایج تجزیه و تحلیل داده­ ها نشان داد سبک­های دلبستگی ایمن و اضطرابی به طور معناداری واریانس متغیر تمایز یافتگی را تبیین می­کنند. همچنین سبک­های دلبستگی ایمن و اضطرابی به طور معناداری واریانس متغیر تعهد زناشویی را تبیین می­ کنند. در نهایت نیز، تمایز یافتگی به طور معناداری واریانس متغیر تعهد زناشویی را تبیین می­ نماید. این نتایج نشان دهنده نقش میانجی گرانه تمایز یافتگی در رابطه بین سبک­های دلبستگی ایمن و اضطرابی با تعهد زناشویی است.
نتیجه‌گیری: ازآنجایی‌که ازدواج و روابط زناشویی یکی از تصمیم‌های مهم زندگی در بزرگسالی محسوب می‌شوند می‌توان با تمرکز بر سبک‌های دلبستگی در بزرگ‌سالان و آموزش‌های پیش از ازدواج بر تعهد زناشویی و تداوم روابط بین زوج‌ها افزود.

کد مقاله 37639
تعداد بازدید 245

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397