ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رابطه عوامل خطرساز و محافظت کننده خانوادگی با مصرف مواد مخدر در بین نوجوانان
تعداد صفحات 8
نویسنده علیرضا جمشیدی - مسعود اسدی - سهیلا اسدیان
مشخصات نشریه فصلنامه تحقیقات علوم رفتاری (مصوب وزارت بهداشت) شماره 3
تاریخ انتشار 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 423-416
زبان فارسی
کلید واژه مواد مخدر  رفتار فرزندان  عوامل خانوادگی  نظارت والدین  بوشهر (شهرستان)  عوامل خطرساز  تعارضات خانوادگی  نگرش والدین  اعتیاد نوجوانان  رفتار نوجوان  عوامل محافظت کننده  سوء مصرف مواد   نگرش به اعتیاد  دانش‌آموزان نوجوان  نگرش مثبت  فرزندان نوجوان  نگرش مثبت والدین به مصرف مواد  
چکیده زمینه و هدف: مصرف مواد مخدر یک مشکل بسیار جدی برای سلامت عمومی به حساب می­ آید. در زمینه­ مصرف مواد، عوامل مختلف خانوادگی، اجتماعی، روان­شناختی و زیست­ شناختی درگیر هستند. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه عوامل خطرساز و محافظت کننده خانوادگی با مصرف مواد مخدر در بین نوجوانان انجام اجرا شد.
مواد و روش‌ها: روش پژوهش همبستگی بود. جامعه­ آماری این پژوهش همه­ دانش آموزان استان بوشهر در سال تحصیلی 91-1390 بودند که از میان آن­ها 1006 دانش­ آموز (414 دختر و 592 پسر) به روش نمونه­ گيري خوشه‌ای تصادفی انتخاب شدند و به وسیله­ پرسشنامه‌ی عوامل خطرساز و حفاظت کننده مصرف مواد محمدخانی مورد آزمون قرار گرفتند. داده­ ها با استفاده از روش رگرسیون چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج تحلیل نشان داد که بين عوامل خانوادگي (تعارضات خانوادگی، عدم نظارت بر رفتار فرزندان و نگرش مثبت والدین به مصرف مواد) و مصرف مواد رابطه مثبت و معنادار وجود دارد (05/0 > p ). نتایج آزمون رگرسیون نشان داد که تعارضات خانوادگی نمی­ تواند در مصرف مواد مخدر در بین نوجوانان را پیش بینی نماید ( 05/0 p ) و نگرش مثبت والدین به مصرف مواد مخدر توانست مصرف حشیش، گراس، کراک، شیشه، قرص اکس، ریتالین، ترامادول و مواد نیروزا را تبیین کنند.
نتیجه‌گیری: از نتایج پژوهش حاضر می­توان در مداخلات خانواده محور مربوط به پیشگیری و درمان مصرف مواد مخدر نوجوانان با تأکید بر نظارت والدین و نگرش والدین بر مصرف مواد مخدر استفاده کرد.

کد مقاله 37634
تعداد بازدید 173

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397