• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیش بینی نوموفوبیا بر اساس وضعیت خلقی و حساسیت اضطرابی: تحلیل نقش تعدیل کنندگی جنسیت
تعداد صفحات 14
نویسنده محمد آقادلاورپور - مهسا بهار - فاطمه قدس
مشخصات نشریه فصلنامه روانشناسی بالینی (مصوب وزارت علوم) سال 11 شماره 2 پیاپی 42
تاریخ انتشار تابستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 66-53
زبان فارسی
کلید واژه دانشجویان دختر  خلق  تلفن همراه  دانشجویان پسر  عواطف مثبت  اعتیاد به تلفن همراه  وابستگی به تلفن همراه  حساسیت اضطرابی  عواطف منفی  دانشگاه سمنان  دانشجویان کارشناسی  تلفن همراه هوشمند  استفاده آسیب‌زا  استفاده مفرط از تلفن همراه  نوموفوبیا  وضعیت خلقی  
چکیده مقدمه: استفاده آسیب‌زا از گوشی‌های هوشمند می‌تواند تأثیرات منفی بر جنبه‌های مختلف زندگی افراد داشته باشد. یکی از این تأثیرات منفی، شیوع پدیده‌ای روانشناختی موسوم به نوموفوبیا است. پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش وضعیت خلقی و حساسیت اضطرابی در پیش­ بینی نوموفوبیا با توجه به نقش تعدیل گر جنسیت انجام شد.
روش: روش ‌شناسی این پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. مشارکت­ کنندگان شامل دانشجویان کارشناسی دانشگاه سمنان بودند که با استفاده از نمونه‌گیری در دسترس به تعداد ۱۹۱ نفر (۹۴ دختر و 97 پسر) انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌های نوموفوبیا، فهرست عواطف مثبتی و منفی (پاناس) و شاخص حساسیت اضطرابی 3 گردآوری شد. برای تحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که هم عاطفه مثبت و هم عاطفه منفی و همچنین حساسیت اضطرابی، به طور مثبت و معناداری نوموفوبیا را پیش­ بینی می‌کنند. تحلیل اثرات تعدیل­ کنندگی جنسیت نیز آشکار ساخت که صرفاً عاطفه مثبت در پسران و عاطفه منفی در دختران، توان پیش­ بینی نوموفوبیا را دارند. هر چند در این دو گروه، حساسیت اضطرابی، پیش­ بینی کننده مثبت نوموفوبیا بود، اما مقدار ضریب پیش ­بینی در گروه پسران، بیشتر بود.
نتیجه­ گیری: نتیجه به دست آمده بیانگر وجود آمادگی‌های خلقی و شناختی برای آسیب­ پذیری نسبت به نوموفوبیا و الگوی متفاوت این آسیب ­پذیری در دختران و پسران دانشجو است.

کد مقاله 37613
تعداد بازدید 141

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397