• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان زينت در انديشه دينی
تعداد صفحات 30
نویسنده حسین رحیمی
مشخصات نشریه  فقه و حقوق خانواده (ندای صادق) - دانشگاه امام صادق (ع) واحد خواهران شماره 36
تاریخ انتشار زمستان - 1383
زبان فارسی
کلید واژه حجاب زن  ریبه  لباس زنان  آیه 18 سوره زخرف  نگاه به زن  
موضوع آرايش / مد     پوشش زنان / حجاب     زن، زيبايي، تبرج    
چکیده انسان فطرتاً زيبايي چهره و آرايش و پوشش نيكو را دوست دارد و همراه در عرصه حيات, آن را به كار مي گيرد. پوشش و آرايشي كه موجب زينت و زيبايي انسان است, مورد تأكيد شريعت نيز مي باشد هر چند براي آن حدود و شعوري معين شده است.

مقاله حاضر به موضوع زينت در انديشه ديني بر اساس مستندات و متون فقهي پرداخته و ضمن بيان واژه زينت, موضوعاتي را مورد توجه قرار داده است كه عبارتند از: زيبا به چه معناست, معناي اصطلاحي زينت و زيبايي, زيباشناسي, انواع زيبايي, مفردات مشابه زينت مثل جمال, آيا جمال دوستي از شاخه هاي لذت طلبي است, تفاوت زينت و جمال, زينت در روايات, زينت به واسطه طلا و البسه حرير, حرمت حرير و طلا از ديدگاه فقها, زينت مردان, تفاوت زينت و حكم در مردان و زنان و فلسفه عدم تشبه, زير ابرو برداشتن مردان, معيار لباس شهوت, لنز زينتي از نظر شرع, احكام نگاه و تأثير آن در روابط اجتماعي, ديدگاه فقها در مورد نگاه, جمال و زيبايي در انتخاب همسر, وظيفه مشتركي كه اسلام براي تعديل غريزه جنسي در مورد زن و مرد مقرر فرموده است, نگاه آلي و استقلالي, طبقات محارم و نوع زينت, فلسفه عدم تزيين و نرمش زنانه براي غير محارم, فلسفه ظاهر نكردن زينت و زيبايي زن مسلمان براي زن غير مسلمان, تلذذ و ريبه و ارتباط احكام نگاه و حجاب.

کد مقاله 3646
تعداد بازدید 1047

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397