• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان آسیب‌شناسی طرح کسب و کارهای خرد و خانگی کمیته امداد در استان گلستان
تعداد صفحات 9
نویسنده محمدرضا محبوبی - مهدیه باقری - غلامحسین عبدالله زاده
مشخصات نشریه فصلنامه مددکاری اجتماعی شماره 2 پیاپی 28
تاریخ انتشار تابستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 32-24
زبان فارسی
کلید واژه آسیب‌شناسی  کسب و کار  کمیته امداد امام خمینی (ره)  گلستان (استان)  کسب و کار خانگی  مددجویان کمیته امداد  طرح‌های اشتغال‌زا  کسب و کارهای خرد  
چکیده مقدمه: موفقیت طرح‌های اشتغالزا نیازمند شناسایی نقاط قوت و فرصت و تقویت آن‌ و شناسایی نقاط ضعف و تهدید و رفع آن‌ است. این پژوهش با هدف آسیب‌شناسی طرح کسب و کارهای خُرد و خانگی کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان گلستان انجام شد.
روش: پژوهش از نوع کاربردی و روش آن پیمایشی بود. جامعه‌ آماری تمامی مددجویان کمیته امداد در طرح‌های اشتغالزای کشاورزی، دامپروری و صنایع‌ دستی استان گلستان در سال 1397 به تعداد یک هزار و هشتصد و نود و یک نفر بود که سیصد و بیست و یک نفر از آنان به‌صورت تصادفی به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی صوری ابزار با بررسی دیدگاه‌های اعضای هیات علمی و کارشناسان کمیته امداد و روایی محتوایی آن با استفاده از نسبت اعتبار محتوا و شاخص اعتبار محتوا تعیین شد که مقدار نسبت اعتبار محتوا هشتاد و هشت صدم و مقدار شاخص اعتبار محتوا هشتاد و چهار صدم به‌دست آمد. پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ برای نقاط ضعف، قوت، تهدید و فرصت به ترتیب هشتصد و نود چهار هزارم، هشتصد و هشتاد و نه هزارم، هشتصد و سی و هفت هزارم و هشتصد و هجده هزارم به‌دست آمد. داده‌ها با استفاده از روش سوآتSWOT و به کمک نرم افزار SPSS22 و Excel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: مهمترین نقطه قوت طرح استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده و ایجاد زمینه کار خانوادگی، مهمترین نقطه ضعف ناکافی بودن اطلاعات و مهارت‌های فنی و تخصصی مددجویان جهت راه‌اندازی کسب و کار، مهمترین فرصت، فراهم بودن زمینه برخورداری از آموزش‌های رایگان فنی و حرفه‌ای و مهمترین تهدید‌ واردات بی‌رویه محصولات مشابه با قیمت کمتر بود.
بحث و نتیجه‌گیری: طرح‌های اشتغالزای کمیته امداد در استان گلستان دارای نقاط ضعف، قوت و فرصت‌ها است، از این رو باید راهبردهایی را برگزید که به دنبال چیره شدن بر نقاط ضعف طرح برای یافتن فرصت‌های جدید باشد.

کد مقاله 36608
تعداد بازدید 196

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397