• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی تجربه زیسته زنان دارای شوهر وابسته: یک مطالعه پدیدارشناختی
تعداد صفحات 0
نویسنده سمیرا حسین‌پور مقدم - محمدحسین فلاح یخدانی - سعید وزیری یزدی
مشخصات نشریه فصلنامه مطالعات اجتماعی روان‌شناختی زنان (مصوب وزارت علوم) شماره 2 پیاپی 59
تاریخ انتشار تابستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
زبان فارسی
کلید واژه مشکلات زناشویی  تجربه زنان  ناسازگاری زناشویی  زنان اصفهان  تجربه زیسته  پدیدارشناسی  اصفهان  وابستگی  زنان دارای شوهران وابسته  
چکیده شناخت تجربه زیسته زنان دارای شوهران وابسته می تواند به شناسایی و فراهم نمودن اطلاعات و مداخلات درمانی با هدف کاهش ناسازگاری زناشویی کمک کند. در این راستا پژوهش حاضر با هدف تبیین تجربه زیسته زنان دارای شوهران وابسته با مشکلات زناشویی طراحی گردید. مطالعه حاضر یک مطالعه کیفی با رویکرد پدیدارشناسی و مشارکت کنندگان شامل 18 نفر از زنان ساکن شهر اصفهان بودند که به صورت نمونه گیری در دسترس و هدفمند انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از مصاحبه عمیق و جهت آنالیز داده ها از روش کدگذاری کولایزی استفاده گردید.
تجربه زیسته زنان دارای شوهران وابسته در 3 مقوله اصلی و 10 مفهوم تبیین گردید. مقوله اول بدرفتاری های روانشناختی (سوءظن و حسادت، عدم کنترل مناسب واکنش های هیجانی، تایید طلبی مکرر، انحصارطلبی، تحمل فشار مسئولیت های همسر، استفاده مکرر از راهبردهای ناکارآمد)، مقوله دوم، تحمیل فشار بر روابط جنسی ( اجبار روانی برای شروع در رابطه جنسی، اغواگری مکرر شوهر برای شروع رابطه جنسی، استرس و فشار در روابط جنسی) و مقوله سوم آسیب های فیزیکی ( خشونت فیزیکی، جرح خویشتن، بدرفتاری با فرزندان) می باشد.
با توجه به نتایج پژوهش، زنان دارای شوهران وابسته در معرض آسیب های روانی- جنسی و جسمی از سوی همسرانشان قرار دارند. این نتایج می تواند در شناسایی و ارزیابی خطرات، تعیین اهداف درمانی و مدیریت آسیب ها در زنان دارای شوهران وابسته مفید واقع گردد.

کد مقاله 36534
تعداد بازدید 217

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397