ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی مداخلات خانواده محور بر نشانه‌های بالینی و مهارت‌های اجتماعی کودکان بیش فعال
تعداد صفحات 14
نویسنده لیلا افضلی - سوگند قاسم زاده نساجی - مریم هاشمی بخشی
مشخصات نشریه فصلنامه دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی (مصوب وزارت بهداشت) شماره 3 پیاپی 67
تاریخ انتشار پائیز - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 242-229
زبان فارسی
کلید واژه اختلال بیش‌ فعالی کم توجهی  خانواده‌ درمانی  مهارت‌های اجتماعی  کودکان دارای فزون کنشی/ نارسایی توجه  نشانگان بالینی  مداخله خانواده محور  
چکیده زمینه و هدف: این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی مداخلات خانواده­ محور بر نشانگان بالینی و مهارت­های اجتماعی کودکان بیش­ فعال انجام شده است. پژوهش حاضر از نوع شبه­ آزمایشی با مراحل پیش­ آزمون-پس­ آزمون بود. برای این منظور پژوهش تعداد 28 نفر از دانش­ آموزان دارای اختلال بیش­ فعالی مراجعه‌کننده به یک مرکز خدمات روان‌شناسی و مشاوره به همراه پدران و مادرانشان با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس، به عنوان نمونۀ اصلی پژوهش انتخاب شدند و سپس در دو گروه مساوی چهارده ‌نفری قرار گرفتند. گروه آزمایشی در برنامۀ خانواده درمانی قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ مداخله ­ای دریافت نکردند.
روش کار: ابزارهای پژوهش، پرسشنامه مهارت­های اجتماعی نوجوانان ایندربیتزن و فوستر (۱۹۹۲) و پرسشنامه کانرز والدین (1999) بودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل کوواریانس چند متغیره استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد که مداخلات خانواده­ محور منجر به افزایش مهارت­های اجتماعی و کاهش نشانه­ های بالینی کودکان دارای اختلال بیش فعالی می­شود.
نتیجه گیری: بنابراین می­توان نتیجه گرفت که مداخله پژوهش حاضر برای افزایش مهارت اجتماعی و کاهش نشانه ­های بالینی کودکان مبتلا به اختلال کاستی توجه و بیش­ فعالی مفید است.

کد مقاله 36410
تعداد بازدید 205

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397