• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه منبع کنترل، باورهای غیرمنطقی و جهت‌گیری مذهبی در زنان متقاضی طلاق و عادی شهر اردبیل در سال 1395
تعداد صفحات 15
نویسنده اسماعیل صدری دمیرچی - آرزو مجرد - معصومه پیرقلی کیوی
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش در دین و سلامت - دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شماره 4
تاریخ انتشار زمستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 87-73
زبان فارسی
کلید واژه منبع کنترل  باورهای غیرمنطقی  جهت‌گیری مذهبی  زنان متقاضی طلاق  اردبیل  زنان عادی  طلاق  
چکیده سابقه و هدف: خانواده اصلی ­ترین هسته‌ی هر جامعه و کانون حفظ سلامت و بهداشت روانی و تأمین­ کننده‌ی نیازهای عاطفی، مادی و معنوی اعضای خود است. عوامل مختلفی می­تواند موجب حفظ و بقای این بنیان شود که احتمالاً منبع کنترل، باورهای غیرمنطقی و جهت­ گیری مذهبی جزئی از آنها است. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر مقایسه‌ی منبع کنترل، باورهای غیرمنطقی و جهت­ گیری مذهبی در زنان متقاضی طلاق و عادی شهر اردبیل در سال ۱۳۹۵ بود.
روش کار: روش این پژوهش توصیفی از نوع علّی-مقایسه­ یی است. جامعه‌ی آماری پژوهش شامل تمامی زنان متقاضی طلاق مراجعه‌کننده به دادگستری شهر اردبیل طی سال ۱۳۹۵؛ و نمونه‌ی مطالعه شامل ۵۰ نفر از زنان متقاضی طلاق و ۵۰ نفر از زنان عادی بود که به روش نمونه­ گیری در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی­ ها پرسش‌نامه‌های منبع کنترل راتر، باورهای غیرمنطقی جونز و جهت­ گیری مذهبی آلپورت را تکمیل کردند. داده‌های به‌دست‌آمده با استفاده از روش­ آماری تحلیل واریانس چندمتغیّره تجزیه و تحلیل شد. در پژوهش حاضر همه‌ی موارد اخلاقی رعایت شده است و مؤلفان مقاله هیچ­گونه تضاد منافعی گزارش نکرده­ اند.
یافته‌ها: نتایج آزمون تحلیل واریانس نشان داد که در متغیّرهای منبع کنترل (۰۰۱/۰ > p)، جهت­ گیری مذهبی (۰۰۱/۰ > p)، باورهای غیرمنطقی (۰۰۳/۰ > p) و مؤلفه­ های آن شامل بی‌مسئولیتی هیجانی (۰۰۱/۰ > p)، اجتناب از مشکل (۰۰۱/۰ > p)، توقع تأیید از دیگران (۰۰۱/۰ > p) و درماندگی در مقابل تغییر (۰۰۱/۰ > p) بین دو گروه زنان متقاضی طلاق و عادی تفاوت معنادار وجود داشت.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان می­دهد که بین زنان متقاضی طلاق و عادی در متغیّرهای منبع کنترل، باورهای غیرمنطقی و جهت­ گیری مذهبی تفاوت معنادار وجود داشت. بنابراین، پیشنهاد می­شود به منظور کاهش طلاق در زنان، برای مدیریت صحیح منبع کنترل، باورهای غیرمنطقی و جهت­ گیری مذهبی برنامه­ ها و کارگاه­ های آموزشی تدوین شود.

کد مقاله 36374
تعداد بازدید 241

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397