• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان ارتباط هوش هیجانی و تقید به نماز با تمایل جنسی در دانشجویان مجرد دانشگاه‌های شهر میانه
تعداد صفحات 12
نویسنده مریم نطاق - قمر کیانی
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش در دین و سلامت - دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شماره 4
تاریخ انتشار زمستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 72-61
زبان فارسی
کلید واژه تمایلات جنسی  هوش هیجانی  دانشگاه آزاد اسلامی  کنترل هیجانی  دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی میانه  دانشجویان دانشگاه پیام نور  میانه (شهرستان)  دانشجویان مجرد  دانشجویان کارشناسی  دانشگاه پیام نور  تقید به نماز  
چکیده سابقه و هدف: در سال‌های اخیر، مدیریت نادرست تکانه‌های هیجانی، سیر نزولی انجام فریضه‌ی دینی نماز و افزایش معاشرت بین دختران و پسران دانشجو از مسائل مهم در دانشگاه‌ها است. این پژوهش با هدف بررسی رابطه‌ی هوش هیجانی و تقیّد به نماز با تمایل جنسی در دانشجویان مجرد دانشگاه‌های شهر میانه انجام شد.
روش کار: طرح این پژوهش توصیفی و روش آن همبستگی است. جامعه‌ی پژوهش کلیه‌ی دانشجویان مجرد مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور و آزاد شهر میانه بود که از میان آنان نمونه‌یی به حجم ۱۴۰ نفر به‌صورت نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شد. داده‌ها با کمک پرسش‌نامه‌های هوش هیجانی پترایدز فارنهایم، تقیّد به نماز پناهی و پرسش‌نامه‌ی چندوجهی مسائل جنسی (MSQ) جمع‌آوری؛ و با استفاده از همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیّره‌ی هم‌زمان تجزیه و تحلیل شد. در این پژوهش همه‌ی موارد اخلاقی رعایت شده است و مؤلفان مقاله هیچ‌گونه تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد از میان مؤلفه‌های هوش هیجانی فقط کنترل هیجان رابطه‌ی منفی معناداری با تمایل جنسی داشت ( ۰۱/۰ > P و ۲۳۶/۰- = r). علاوه‌ بر این، تقیّد به نماز نیز با تمایل جنسی رابطه‌ی منفی معناداری داشت (۰۵/۰ > P و ۱۶۵/۰- = r)؛ در حالی که هوش هیجانی کلی،‌ درک هیجان‌، کنترل هیجان و مهارت‌های اجتماعی با تقیّد به نماز رابطه‌ی مثبت معنادار داشت (۰۵/۰ > P)؛ در عین حال خوش‌بینی رابطه‌ی معناداری با تقیّد به نماز نداشت. متغیّر کنترل هیجان نیز توانایی پیش‌بینی ۲۳ درصد از تمایل جنسی را داشت.
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد اجرای مداخلات در جهت ارتقای کنترل هیجان و تقیّد به نماز می‌تواند در کاهش تمایلات جنسی دانشجویان مجرد مؤثر باشد.

کد مقاله 36373
تعداد بازدید 214

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397