• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رابطه ویژگی‌های شخصیت، نگرش مذهبی و رضایت جنسی با گرایش به طلاق در زنان پیراپزشک شهر کرمان در سال 95-1394
تعداد صفحات 14
نویسنده فاطمه قاسمی - قاسم عسکری‌زاده - سیدمحمدحسین موسوی نسب
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش در دین و سلامت - دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شماره 4
تاریخ انتشار زمستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 33-20
زبان فارسی
کلید واژه زنان متأهل  رضایت جنسی  نگرش مذهبی  کرمان  گرایش به طلاق  ویژگی‌های شخصیتی زنان  پنج عامل شخصیت  گرایش زنان  پیراپزشکان  زنان پیراپزشک  
چکیده سابقه و هدف: به دلیل افزایش روزافزون طلاق و پیامدهای مخربی که این پدیده می‌تواند برای افراد و جوامع داشته باشد، این پژوهش با هدف بررسی پیش‌بینی گرایش به طلاق بر اساس ویژگی‌های شخصیت، نگرش مذهبی و رضایت جنسی در زنان پیراپزشک شهر کرمان انجام شده است.
روش کار: پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه‌ی آماری پژوهش شامل کلیه‌ی زنان پیراپزشک متأهل شهر کرمان در سال ۹۵-۱۳۹۴ بود که از بین آنان ۲۰۰ نفر با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای جمع‌آوری اطلاعات شامل پرسش‌نامه‌ی گرایش به طلاق، پرسش‌نامه‌ی شخصیتی پنج عاملی، مقیاس نگرش‌سنج مذهبی و مقیاس رضایت جنسی زنان بود. برای تجزیه و تحلیل داده‌های پژوهش از آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف استاندارد) و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون هم‌زمان و گام به گام) استفاده شد. در این پژوهش همه‌ی موارد اخلاقی رعایت شده است و مؤلفان مقاله هیچ‌گونه تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند.
یافته‌ها: نتایج آزمون همبستگی نشان داد که نگرش مذهبی و رضایت جنسی رابطه‌ی منفی و معناداری با گرایش به طلاق داشتند. علاوه‌براین، از بین ابعاد شخصیت نئو، بُعد روان‌آزرده‌گرایی رابطه‌ی مثبت و معنادار با گرایش به طلاق ( ۰۱/۰ P < و ۳۴/۰ = r )؛ و برون‌گرایی ( ۰۱/۰ P < و ۲۵/۰- = r )، موافق بودن ( ۰۱/۰ P < و ۳۹/۰- = r ) و با وجدان بودن (۰۱/۰ P < و ۴۱/۰- = r ) رابطه‌ی منفی و معنادار با گرایش به طلاق نشان دادند و بین گشودگی (۰۵/۰ < P و ۱۰/۰ = r ) و گرایش به طلاق رابطه‌یی یافت نشد. مهم‌ترین متغیّر پیش­بین برای گرایش به طلاق نیز رضایت جنسی (۰۰۱/۰ P < و ۷۸/۳۶۲ = F ) بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این پژوهش، متولیان و مسئولان بیمارستان­ها برای بهبود شرایط کارکنان خود می‌توانند در جهت برگزاری کارگاه‌های آموزش روابط جنسی صحیح در جهت بهبود رضایت زناشویی و همچنین آگاهی‌رسانی در زمینه‌ی اهمیت این موضوع اقدام نمایند.

کد مقاله 36371
تعداد بازدید 231

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397