• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش جهت‌گیری اخلاقی و جنسیت در قضاوت اخلاقی کارکنان مالی بانک گردشگری
تعداد صفحات 6
نویسنده محمدعلی کلانتری - عبدالحمید هوشمند
مشخصات نشریه فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری سال 14 شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 90-85
زبان فارسی
کلید واژه جنسیت  قضاوت اخلاقی  کارمندان بانک  جهت‌گیری اخلاقی  بانک گردشگری  
چکیده زمینه: در دنیای امروز، با توسعه روابط، تحقق مفهوم دهکده جهانی و از بین رفتن مرزهای بین ملت­ها، اخلاقیات به­ عنوان یک عامل استراتژیک و مهم در حفظ بقای سازمان­ها و کل بشریت مطرح شده است. بررسی عوامل مؤثر بر قضاوت اخلاقی کارکنان ضروری است. وضعیت اخلاقی و جنسیت حسابداران، از عوامل تأثیرگذار بر قضاوت اخلاقی هستند. هدف این پژوهش، بررسی نقش جهت­ گیری اخلاقی و اثر جنسیت در قضاوت اخلاقی کارکنان مالی بانک گردشگری است. لذا مساله پژوهش این است که آیا جهت­ گیری اخلاقی و جنسیت در قضاوت اخلاقی کارکنان نقش دارد یا خیر؟
روش: روش پژوهش، توصیفی- همبستگی بود. جامعه و نمونه آماری پژوهش را کارکنان مالی بانک گردشگری تشکیل دادند. اعضای نمونه آماری، به روش نمونه­ گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. در این پژوهش برای جمع‌آوری داده‌ها از دو پرسش­نامه حاوی سؤال‌های عمومی و تخصصی استفاده شده و به منظور آزمون فرضیه­‌ها، از تجزیه و تحلیل رگرسیون چندگانه و آزمون t استفاده شده است.
یافته ­ها: نتایج تحقیق نشان داد که فرضیه­ های پژوهش در سطح اطمینان 95% رد نشدند بنابراین نسبی­ گرایی و آرمان­ گرایی و جنسیت رابطه مثبت و معناداری بر قضاوت اخلاقی دارند.
نتیجه ­گیری: نتایج پژوهش نشان داد که در سطوح‌ فرضیه‌های پژوهش، رابطه معناداری بین قضاوت اخلاقی کارکنان مالی بانک گردشگری با جهت­ گیری اخلاقی و جنسیت کارکنان وجود دارد و زنان اخلاقی­ تر از مردان رفتار می­ کنند.

کد مقاله 36202
تعداد بازدید 265

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397