• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رابطه صمیمیت زوجین با مثبت اندیشی و انعطاف‌پذیری شناختی در زنان متأهل شهر تهران
تعداد صفحات 9
نویسنده فاطمه مهناز مشایخ - مهناز عسکریان
مشخصات نشریه فصلنامه مددکاری اجتماعی شماره 2 پیاپی 28
تاریخ انتشار تابستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 64-56
زبان فارسی
کلید واژه زنان متأهل  مثبت اندیشی  تهران  صمیمیت زوجین  انعطاف‌پذیری  زنان شهر تهران  آموزش تفکر مثبت  انعطاف‌پذیری شناختی  
چکیده مقدمه: صمیمیت یک مشخصه کلیدی و مهم روابط زناشویی و از ویژگی‌های بارز یک ازدواج موفق به‌شمار می‌آید. این ویژگی به‌وجود تعامل بین همسران اشاره می‌کند و نبود یا کمبود آن یکی از شاخص‌های آشفتگی در روابط زناشویی است. این پژوهش با هدف بررسی صمیمیت زوجین و رابطه آن با مثبت‌اندیشی و انعطاف‌پذیری شناختی در زنان متاهل (مادران متاهل دانش‌آموزان شهر تهران) انجام شد.
روش: جامعه‌ آماری پژوهش حاضر را کلیه مادران دانش‌آموزان مدارس دولتی شهر تهران در سال 1396 که در زمان اجرای پژوهش متاهل بودند و سی و پنج تا شصت و پنج سال سن داشتند، تشکیل ‌داده است. با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای چندمرحله‌ای، نمونه‌ای به اندازه پانصد و چهار نفر انتخاب شد. در این پژوهش از پرسشنامه صمیمیت زوجین باگاروزی 2001، پرسشنامه مثبت‌اندیشی اینگرام و وینیسکی 1988 و پرسشــنامه انعطــاف‌پــذ‌یر‌ی شــناختی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها از طریق آزمون همبستگی پیرسون و نرم‌افزارهای آماری Excel2013 ،SPSS25 انجام شد.
نتایج: نتایج پژوهش نشان داد بین تمام مولفه‌های صمیمیت زوجین به‌جز صمیمیت بدنی و روان‌شناختی با مثبت‌اندیشی رابطه مثبت معنادار وجود دارد و بین انعطاف‌پذیری‌شناختی با نمره کل مثبت‌اندیشی و با مولفه‌های کارکرد مثبت روزانه، خودارز‌یابی مثبت، ارز‌یابی د‌یگران از خو‌یش، انتظارات مثبت آ‌ینده، خوداعتمادی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
بحث و نتیجه‌گیری: می‌توان با آموزش مثبت‌اندیشی به زوج‌های جوان یا زوج‌های مشکل‌دار با افزایش رضایت زناشویی؛ صمیمیت، سازگاری و انعطاف‌پذیری آنان را افزایش داد.

کد مقاله 35977
تعداد بازدید 200

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397