• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تحلیل جامعه‌شناختی تأثیر حجاب بر آرامش روانی دختران دبیرستانی (مطالعه موردی: شهرستان دهلران 90-89)
تعداد صفحات 24
نویسنده حسن مؤمنی - عسکر نورالله زاده - سجاد بهمئی
مشخصات نشریه فصلنامه توسعه اجتماعی (مصوب وزارت علوم) شماره 2
تاریخ انتشار زمستان - 1390
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 102-79
زبان فارسی
کلید واژه حجاب  دانش‌آموزان دختر  آثار حجاب  آرامش روانی  دانش‌آموزان دختر دبیرستانی  تحلیل جامعه‌شناختی  دهلران (شهرستان)  
چکیده امروزه، بی‌شک مسئله‌ی حجاب از هر زمان دیگری مهم‌تر و قابل توجه است زیرا به عنوان یکی از ارکان اصلی حفظ عفت عمومی در جامعه مطرح و از طرف دیگر به عنوان یکی از پتانسیل‌هایی که در مقوله‌ی فرهنگی مورد توجه بیگانگان جهت گشترش فرهنگ بی‌حجابی می‌باشد مورد توجه است. بویژه طرفداران اعلامیّه حقوق بشر،که با عنوان کردن «تساوی حقوق زن و مرد» پوشش رابرای زن دست و پاگیر دانسته و آن را برخلاف آزادی قلمداد و به ‌عنوان حمایت از حقوق زن، مطرح می‌نمایند؛ این مساله را بسیار حسّاس نموده است. از طرف دیگر می‌توان عنوان کرد که زنانی که دستورات دینی و امر حجاب را رعایت می‌کنند در مقایسه با دیگران در آرامش خاطر روحی بهتری خواهند بود. هدف اصلی این تحقیق تحلیل متغیرهای جامعه‌شناختی حجاب بر آرامش روانی دختران دبیرستانی است. جامعه‌ی آماری این تحقیق تمامی دبیرستان‌های دخترانه‌ی شهرستان دهلران و با تعداد 1983 دانش‌آموز دختر بوده است. در این تحقیق از پرسشنامه‌ی محقق‌ساخته و با روش نمونه‌گیری تصادفی نمونه‌ی نهایی ساخته شده است. متغیرهای مستقل در این پژوهش عبارتند از: پایگاه اقتصادی ـ اجتماعی، پوشش والدین، احساس رضایت از خود، اهمیت حجاب در نزد فرد، باورهای مذهبی و الگوپذیری حجاب است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که تمامی متغیرها، به جزء پایگاه اقتصادی ـ اجتماعی با متغیر وابسته یعنی آرامش روانی دختران، دارای رابطه‌ی معناداری است.


لینک دریافت مقاله


https://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/1128705

کد مقاله 35741
تعداد بازدید 240

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397