• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رهیافت‌های فقها به مداخله یا عدم مداخله در حوزه دگرباشی
تعداد صفحات 37
نویسنده جهانبخش هراتی - یاسمن خواجه نوری - مهرداد رایجیان اصلی
مشخصات نشریه فصلنامه رفاه اجتماعی - دانشگاه علوم بهزيستی و توانبخشی، گروه پژوهشی رفاه اجتماعی - علمی پژوهشی سال 19 پیاپی 73
تاریخ انتشار تابستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 377-341
زبان فارسی
کلید واژه فقها  جرم‌ انگاری  دگرباشی  رهیافت حق مدار  رهیافت تکلیف مدار  رهیافت تلفیقی  
چکیده مقدمه: دگرباشی یا دگرزیستی بعنوان رفتاری انحرافی، صرفا به معنای همجنسگرایی نیست، بلکه به اشکال متفاوت دیگری نیز در جامعه نمایان می گردد. مقاله پیش رو در پی شناخت رویکرد نظام حقوقی اسلام و کشف ظرفیت های آن به منظور برقراری نظم و عدالت اجتماعی در مواجهه با چنین پدیده نوظهور اجتماعی است.
روش: برای شناسایی رویکرد نظام حقوقی اسلام، از روش توصیفی تحلیلی و مقایسه ای، و در گردآوری داده های آن از آیات، احادیث، تالیفات فقهای اسلام استفاده شده است.
یافته ها: این نوشتار بواسطه دستاوردهای تحلیلی خود، سه رهیافت متفاوت را ارائه می نماید. رهیافت تکلیف مدار که به دلایل مصلحت گرایی، بر مداخله حداکثری حکومت در آزادی افراد تاکید دارد. رهیافت حق مدار که آزادی افراد در رفتار و چگونه زیستن را تا هنگامی که در تلاقی با حقوق دیگران قرار نگرفته، پذیرفته است و بر مداخله حداقلی حکومت اصرار دارد و رویکرد تلفیقی که ضمن لحاظ نمودن حقوق و آزادی افراد و مصلحت جامعه، حدود جرم انگاری این گونه رفتارها را مشخص کرده است.
بحث: بنظر می رسد رویکرد تلفیقی با جوامع متکثر و باز امروزی همنوایی دارد؛ زیرا رویکرد وظیفه بنیان و تکلیف مدار، امنیت مدار و نتیجه آن تورم حقوق کیفری و مداخله در حریم خصوصی افراد است. رویکرد حق مدار نیز هر چند بر مسامحه و مدارا استوار است، ولی ممکن است به بی بند وباری بیانجامد.

کد مقاله 35028
تعداد بازدید 157

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397