• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی رویکرد بوئن بر ارتقاء تمایزیافتگی خود و رضایت زناشویی در زنان ترک و ترکمن
تعداد صفحات 17
نویسنده ریحانه نیلاب - بهرامعلی قنبری‌ هاشم‌ آبادی - علی کیمیایی
مشخصات نشریه دوفصلنامه پژوهش‌های روانشناسی بالینی و مشاوره (مصوب وزارت علوم) سال 9 شماره 1
تاریخ انتشار بهار و تابستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 57-41
زبان فارسی
کلید واژه رضایت زناشویی  تمایزیافتگی  ترکمن  رضایتمندی زناشویی زنان  تمایزیافتگی خود  رویکرد بوئن  زنان ترک  زنان ترکمن  بجنورد (شهرستان)  مشاوره سیستمی بوئن  خود تمایزیافتگی زنان  
چکیده هدف: بررسی اثربخشی رویکرد سیستمی بوئن بر ارتقاء تمایزیافتگی خود و رضایت زناشویی در زنان دو قوم ترک و ترکمن در شهرستان بجنورد.
روش: شبه­ آزمایشی از نوع پیش ­آزمون – پس­ آزمون با گروه کنترل بود. نمونه شامل 150 نفر از زنان ترک و ترکمن مراجعه کننده به بیمارستان تأمین اجتماعی شهر بجنورد بود که در هر کدام از گروه­ های ترک و ترکمن 75 نفر قرار گرفتند و از این میان در هر یک از گروه ­های آزمایش و کنترل به ترتیب 8 و 7 نفر گمارش شدند. گروه ­های آزمایش 8 جلسه آموزش سیستمی بوئن را دریافت کردند و به گروه­ های کنترل هیچ مداخله­ ای ارائه نشد. قبل و بعد از اجرای مداخله پرسشنامۀ «رضایت زناشویی» و «تمایزیافتگی» توسّط گروه ­های نمونه تکمیل شد.
یافته ­ها: آموزش سیستمی بوئن بر افزایش رضایت زناشویی و تمایزیافتگی زنان ترک و ترکمن دارای اثر معنی ­دار بوده است، امّا در میزان اثربخشی آن تفاوت معنی ­داری وجود ندارد. یافته­ های پژوهش مؤیّد این مهم است که آموزش رویکرد سیستمی بوئن باعث افزایش تمایزیافتگی و رضایت زناشویی گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل می­گردد.

کد مقاله 35014
تعداد بازدید 208

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397