• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیش بینی پذیرش همسرآزاری بر اساس درماندگی آموخته شده و تصویر تن انگاره در زنان
تعداد صفحات 8
نویسنده سحر تمدنی آصف آباد - شاهد مسعودی - لاله کوهستانی
مشخصات نشریه دوماهنامه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سال 62 شماره 4.1
تاریخ انتشار آذر و دی - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 60-53
زبان فارسی
کلید واژه همسرآزاری  تصویر بدنی  زنان خشونت دیده  تن انگاره  درماندگی آموخته شده  پذیرش همسرآزاری  
چکیده مقدمه: همسرآزاری به عنوان روندی از بدکارکردی خانواده، یک آسیب پنهانی و تهدید جدی علیه سلامت روانی زنان مطرح می‏ باشد. از این رو، هدف پژوهش حاضر، پیش بینی پذیرش همسرآزاری در زنان بر اساس دو متغیر تصویر تن و درماندگی آموخته شده می‏ باشد.
روش کار: طرح مورد استفاده در این پژوهش توصیفی از نوع پس رویدادی و همبستگی می‏ باشد. جامعه آماری این پژوهش زنان مراجعه کننده به پزشکی قانونی در فاصله زمانی 6 ماه از اسفند 96 تا شهریور 97 تشکیل دادند که از این بین به شیوه نمونه گیری در دسترس 400 زن برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند گرفتند که با استفاده از پرسشنامه همسرآزاری قهاری و همکاران (2006)، پرسشنامه تصویر تن فیشر (1970)، و پرسشنامه درماندگی آموخته شده سلیگمن (1971) با استفاده از رگرسیون همزمان مورد ارزیابی قرار گرفتند.
نتایج: نتایج آزمون نشان داد که درماندگی آموخته‌شده، 23% از واریانس همسرآزاری و متغیر تصویر تن، 3/1 % از واریانس همسرآزاری را پیش‌بینی می‏کند. به عبارت دیگر می‏توان گفت، هر چقدر درماندگی آموخته شده در فرد بیشتر باشد، پذیرش همسرآزاری در فرد بالا می‏رود.
نتیجه گیری: هر یک از این متغیر‏ها می‏تواند نقش بزرگی در پذیرش همسرآزاری در زنان داشته باشد و زنان با داشتن هر یک از این مقیاس‏ها ممکن است بیشتر در معرض آسیب قرار داشته باشند. لذا، با توجه به نقش هر یک از متغیر‏ها در همسر آزاری می‏توان در جهت پیشگیری از این معضل در مداخله و درمان و حتی مشاوره‏ های پیش از ازدواج از آن بهره برد.

کد مقاله 34892
تعداد بازدید 216

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397