• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رابطه سبک‌های دلبستگی و رضایت زناشویی با میانجی‌گری بخشش و همدلی: بررسی یک مدل
تعداد صفحات 11
نویسنده زهرا احمدی اردکانی - نسرین فاطمی عقدا
مشخصات نشریه دوماهنامه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سال 62 شماره 4.1
تاریخ انتشار آذر و دی - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 25-15
زبان فارسی
کلید واژه رضایت زناشویی  رضایت زناشویی زوجین  همدلی  دانشجویان متأهل  دلبستگی زوجین  بخشش  سبک‌های دلبستگی  دانشگاه یزد  سبک دلبستگی ناایمن  بخشش زناشویی  دلبستگی زناشویی  همدلی زناشویی  
چکیده مقدمه: هدف اصلی مطالعه آزمایش برازندگی مدل سبک‌های دلبستگی با رضایت زناشویی و با میانجی­ گری­ های همدلی و بخشش بود.
روش کار: جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان متأهل دانشگاه یزد بودند که حداقل دو سال از زندگی مشترکشان گذشته باشد و در دامنه سنی ‌بین 45-20 سال قرار داشته باشند. از بین این افراد 200 نفر (101 مرد و 99 زن) که در ترم بهمن 1396-1397 مشغول به تحصیل بودند به صورت نمونه­ گیری در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه­ های مقیاس دلبستگی بزرگسالان کولینز و رید (RAAS)، مقیاس رضایت زناشویی، مقیاس گذشت ­­­خانواده (FFS) و مقیاس صفات همدلی باتسون (BEA) را تکمیل کردند. داده ­ها از طریق روش ­های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر (آزمون بوت استرپ) با استفاده از برنامه­ های 21-SPSS و AMOS تحلیل شدند.
نتایج: نتایج پژوهش نشان داد که سبک­های دلبستگی علاوه بر اثر مستقیم بر رضایت زناشویی به طور غیرمستقیم و از طریق نقش میانجی گری عامل بخشش و همدلی بر رضایت زناشویی اثر دارند.
نتیجه گیری: بر اساس یافته­ های پژوهش می­توان گفت بخشش و همدلی از جمله فرآیندهای مهمی هستند که چه به طور مستقیم و چه غیرمستقیم از راه کاهش تأثیر منفی عواملی مانند سبک‌های دلبستگی ناایمن، سبب افزایش رضایت زناشویی می‌شوند. در نتیجه، لازم است تا جهت افزایش کیفیت روابط بین همسران، ضمن توجه به نوع سبک دلبستگی آن‌ها، به تقویت بخشایندگی و همدلی بین آن‌ها پرداخت.

کد مقاله 34891
تعداد بازدید 224

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397