• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر برنامه فرزندپروری مثبت بر کارکرد خانواده دارای فرزند کم توان ذهنی
تعداد صفحات 12
نویسنده فاطمه طاهری - علی اکبر ارجمندنیا - یاور جمالی قراخانلو
مشخصات نشریه فصلنامه طب توانبخشی شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 161-150
زبان فارسی
کلید واژه فرزندپروری  والدین کودکان کم توان ذهنی  کم توان ذهنی  برنامه فرزندپروری مثبت  دانش‌آموزان کم‌ توان ذهنی  سمنان  فرزندپروری مثبت  کارکرد خانواده  کودکان کم‌ توان ذهنی  
چکیده مقدمه و اهداف: نحوه ارتباط والدین با کودکان قوی­ترین عامل موثر بر الگوهای تعاملی خانواده محسوب می‌شود. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی تاثیر برنامه فرزندپروری مثبت بر کارکرد خانواده والدین دارای کودکان کم ­توان ذهنی بود.
مواد و روش ­ها: در مطالعه شبه‌تجربی حاضر، تعداد 30 زوج از والدین دانش­ آموزان کم ­توان ذهنی از مدارس استثنایی (پسرانه امید نجات، مختلط بشارت و دخترانه مهرورزان) شهر سمنان با بهره‌گیری از روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفری کنترل و آموزش برنامه فرزندپروری مثبت قرار گرفتند. گروه آزمایشی در 8 جلسه آموزشی برنامه فرزندپروری مثبت (هر هفته یک جلسه و هر جلسه یک ساعت و نیم) شرکت کردند، در حالی که به گروه کنترل هیچ آموزشی ارائه نشد. همه آزمودنی­ها قبل از آغاز آموزش و پس از آن، پرسش­نامه سنجش کارکرد خانواده (FAD) را پر کردند. برای تجزیه و تحلیل داده­ ها از تحلیل کواریانس تک­ متغیره و چندمتغیره استفاده شد.
یافته­ ها: یافته­ ها نشان داد که آموزش فرزندپروری مثبت بر کارکرد خانواده و مولفه­ های آن (حل مسئله، ارتباطات، نقش­ ها، پاسخ­گویی عاطفی، دلبستگی عاطفی و کارکرد عمومی خانواده) موثر بود، اما در شاخص کنترل رفتار اثربخشی مداخله آموزشی وجود نداشت ( P > 0/05 ).
نتیجه­ گیری: نتایج نشان داد که آموزش برنامه فرزندپروری مثبت بر کارکرد خانواده دارای فرزند کم­ توان ذهنی موثر است.

کد مقاله 34888
تعداد بازدید 217

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397