• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مروری بر 15 سال کاربرد مدل توانمندسازی خانواده محور بر پیامدهای بیماری‌های حاد و مزمن
تعداد صفحات 17
نویسنده فرشید رحیمی بشر - محمود ثالثی - فاطمه الحانی
مشخصات نشریه دوماهنامه طب نظامی شماره 4 پیاپی 86
تاریخ انتشار مهر و آبان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 341-325
زبان فارسی
کلید واژه روش‌شناسی  بیماری‌های مزمن  الگوی توانمندسازی خانواده‌ محور  بیماری حاد  
چکیده زمینه و هدف: با توجه به شیوع گسترده انواع بیماری­های حاد و مزمن پرستاران نیازمند شناخت انتخاب­ها، نیازها و توانایی­ های بیماران هستند. اهداف مطالعه حاضر عبارت بودند از: 1) تعیین تاثیر مدل توانمندسازی خانواده­ محور بر پیامدهای بیماری­های حاد و مزمن و 2) تعیین پایداری تاثیر مدل بر پیامدهای بیماری­ های حاد و مزمن در دوره پیگیری.
روش­ها: مطالعه مروری حاضر در سال 2017 انجام شد. جستجوی سیستماتیک با استفاده از دستورالعمل PRISMA برای بازیابی تمام مطالعات ملی و بین المللی در زمینه مدل توانمندسازی خانواده محور انجام شد.
یافته ­ها: در جستجوی اولیه متون 644 مقاله بازیابی شد که با توجه به راهنمای انتخاب PRISMA، این تعداد مقاله بازیابی شده به 47 مورد کاهش یافت. مطالعات نهایی شده از حیث نویسندگان، سال انجام، نوع پژوهش به همراه تعداد گروه­ های مورد مطالعه، هدف از اجرای پژوهش، روش نمونه­ گیری، ویژگی­های نمونه­ های پژوهش از حیث تعداد افراد و نوع بیماری، روش جمع­ آوری اطلاعات و نتیجه­ گیری نهایی اجرای مدل توانمندسازی خانواده محور طبقه­ بندی و مرور شدند.
نتیجه ­گیری: با توجه به مرور مطالعات انجام شده با مدل توانمندسازی خانواده محور و موثر بودن تمامی آنها بر پیامدهای مختلف مورد مطالعه، می­توان با قاطعیت بیان نمود که این مدلِ بومیِ همخوان با فرهنگ و بافت کشور ایران مدلی موثر، ساده، کارا و قابل اعتماد بوده و توانایی کاربرد در ارتقاء و بهبود ابعاد مختلف بیماری­های حاد و مزمن را دارد. کیفیت اجرای مطالعات مداخله­ ای اجرای مدل توانمندسازی خانواده محور از کیفیت نسبتاً خوبی برخوردار بوده اما سبک و کیفیت گزارش ­دهی آنها نامناسب است.

کد مقاله 34309
تعداد بازدید 202

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397